Laikraksts: Advokāti mudina Trampu neliecināt Krievijas lietas izmeklētājiem

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: YURI GRIPAS / REUTERS

ASV prezidenta Donalda Trampa advokāti mudinājuši prezidentu atteikties no nodoma par liecību sniegšanu īpašā prokurora Roberta Millera vadītajai komisijai, kas izmeklē Trampa vēlēšanu štāba sakarus ar Krieviju, pirmdien ziņoja laikraksts «The New York Times».

Prezidenta advokāti ir uztraukti, ka Trampu var apsūdzēt par melošanu izmeklētājiem, ņemot vērā, ka viņš jau iepriekš ir sniedzis nepatiesas liecības un nonācis pretrunā ar sevi, atsaucoties uz četriem cilvēkiem, kas ir tikuši informēti par šo jautājumu, ziņoja laikraksts.

Advokāti ir pret prezidenta iztaujāšanu, jo Milleram nav juridisku pilnvaru dažos jautājumos, kurus viņš izmeklē.

Tomēr, ja Tramps atteiksies no iztaujāšanas, Millers var ar pavēsti izsaukt prezidentu liecināt zvērināto priekšā, kam sekotu cīņas tiesā un jautājuma izšķiršanu Augstākajā tiesā.

Turklāt atteikšanās liecināt var izraisīt apsūdzības, ka Tramps slēpj informāciju no sabiedrības, kas savukārt var piesaistīt negatīvu uzmanību, tuvojoties novembra Kongresa starpposma vēlēšanām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu