Sīrijā notriektās Krievijas lidmašīnas pilots uzspridzinājies

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: OMAR HAJ KADOUR / AFP

Krievijas armijas pilots, kura lidmašīna nedēļas nogalē tika notriekta Sīrijā, izdarīja pašnāvību, uzspridzinoties ar granātu, lai netiktu sagūstīts, pirmdien paziņojusi Krievijas Aizsardzības ministrija.

Pilots Romāns Filipovs katapultējās no lidmašīnas smagas apšaudes laikā Sīrijas nemiernieku kontrolētajā teritorijā. Pēc piezemēšanās viņš tika ielenkts un «iesaistījās nevienlīdzīgā cīņā ar kaujiniekiem,» teikts Aizsardzības ministrijas paziņojumā.

«Kad attālums līdz kaujiniekiem bija vien pāris desmiti metru, pilots, būdams smagi ievainots, uzspridzinājās ar granātu,» paziņoja ministrija.

«Viņa nāve ir smags zaudējums Krievijas gaisa spēkiem,» teikts paziņojumā.

«Par drosmi un varonību Krievijas Aizsardzības ministrija piešķīrusi Romānam Filipovam Krievijas Federācijas varoņa nosaukumu,» paziņoja ministrija.

Jau vēstīts, Sīrijas nemiernieki Idlibas provincē valsts ziemeļrietumos sestdien notrieca Krievijas lidmašīnu «Su-25».

Lai gan sākotnēji parādījās ziņas, ka nemiernieki pilotu sagūstījuši, vēlāk tika paziņots, ka pilots ir miris.

Atbildību par Krievijas kara lidmašīnas notriekšanu uzņēmusies Sīrijas kaujinieku alianse «Hayat Tahrir al-Sham» (HTS), kurā dominē džihādisti. Savā paziņojumā tā nav pieminējusi pilota likteni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu