Turpmāk varēs iegūt profesionālo doktora grādu mākslās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Saeima šodien galīgajā lasījumā atbalstīja grozījumus Augstskolu likumā, kas paredz ieviest profesionālo doktora grādu mākslās, informēja Kultūras ministrijas (KM) sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Lita Kokale.

Viņa skaidroja, ka doktorantūras studējošo uzņemšanu profesionālās kultūras izglītības iestādēs plānots sākt jau no 2019./2020. mācību gada. Lai iegūtu šo profesionālo doktora grādu, studentiem būs jārada mākslinieciskās jaunrades produkts.

Kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK) skaidroja, ka šobrīd pašmāju augstskolās iespējams iegūt vien zinātnisko doktora grādu mākslās.

«Ikviens, kurš vēlas iegūt profesionālo doktora grādu, diemžēl spiests doties uz ārzemēm - zaudējam daudzas talantīgas personības, kuras aizbrauc un savu karjeru veido jau ārpus Latvijas. Esmu gandarīta, ka beidzot tas ir atrisināts un sākot no aiznākamā mācību gada kultūras un mākslas augstskolās varēsim piedāvāt šīs studijas, paverot plašākas izglītības iespējas Latvijā ne vien talantīgākajiem pašmāju, bet arī ārzemju studentiem,» pauda Melbārde, piebilstot, ka apstiprinātie likuma grozījumi ļaus veidot jaunas sadarbības formas starp kultūras un mākslas augstskolām, kā arī pavērs iespēju pretendēt uz Eiropas Savienības fondu finansējumu.

KM virzītie grozījumi Augstskolu likumā ir daļa kultūrpolitikas pamatnostādnēm 2014.-2020.gadam «Radošā Latvija».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu