Samazinājies iestāžu skaits, kas Brieža un Usika cīņu rādīja nelegāli

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Rādot World Boxing Super series pusfinālu, kurā cīnījās Latvijas bokseris Mairis Briedis un Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks, izklaides iestādes labojušās, un arvien vairāk ir tādu, kuras iegādājušās nepieciešamo licenci, TVNET sacīja biedrības «Par legālu saturu!» vadītāja Dace Kotzeva.

«Publiskās vietas (kafejnīcas, restorāni, bāri, kazino un citi) bija laikus izņēmuši licences Viaplay. Konkrētu licenču skaitu jājautā Viaplay, bet to bija daudz vairāk nekā uz pasākumu, kas notika 29.09.2017.,» teica Kotzeva.

Viņa arī uzsvēra, ka priecēja tas, ka sabiedrības tiesiskās kultūras un apzinātības līmenis ir paaugstinājies, cilvēki sāk saprast, ka šāda mēroga sporta pasākums ir liels gods Latvijai un sporta tiesības maksā dārgi, un nebija jūtama pretestība un nesaprašana kā iepriekšējo reizi.

Runājot par policijas iesaisti, viņa teica, ka tās aktivitāte ir bijusi liela, jo gan piektdienā, gan sestdienā tika saņemti zvani no daudziem policijas iecirkņiem, lai uzdotu precizējošus jautājumus saistībā ar plānotajiem reidiem.

«Pēc tā es secinu, ka aktivitāte no policijas puses bija liela,» viņa piebilda.

Par šādu pārkāpumu uzliek naudas sodu fiziskajām personām līdz septiņsimt eiro, bet juridiskajām personām — līdz septiņtūkstoš simt eiro.

Veicot pārbaudes, kad notika Brieža iepriekšējā cīņa, tika konstatēti pārkāpumi 30 vietās. Iepriekš Briedis mērojās spēkiem ar Maiku Peresu no Kubas un uzvarēja.

Visvairāk publisko telpu pārbaudīts Rīgas reģionā – kopā 278 objekti, kuros konstatēti 19 pārkāpumi. Pozitīva tendence bija novērojama Latgalē, Kurzemē un Vidzemē – katrā reģionā konstatēts tikai pa vienam pārkāpumam. Savukārt Zemgalē fiksēti astoņi autortiesību neievērošanas pārkāpumi.

Kā jau ziņots, savu līdzjutēju priekšā «Arēnā Rīga» Latvijas boksa zvaigzne Mairis Briedis Pasaules boksa supersērijas pusfināla cīņā pirmā smagā svara kategorijā ļoti līdzīgā cīņā pēc punktiem piekāpās turnīra galvenajam favorītam Oleksandram Usikam no Ukrainas, piedzīvojot pirmo zaudējumu savā profesionāļa karjerā.

Līdz ar to Briedis ir zaudējis Pasaules Boksa padomes (WBC) čempiona jostu, ko sev tagad ieguvis Usiks. Ukrainis iepriekš bija arī Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempions, līdz ar to viņa īpašumā tagad ir divas jostas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu