«Vingruma» Raimonds: būšu centīgs treniņos un paklausīgs uzturā, lai man 500 g nedēļā pazustu!

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Privātais arhīvs

Ar šo stāstu esmu sācis Tevi iepazīstināt ar savu ceļu uz veselīgāku dzīvi. Skatoties uz manu foto, iespējams, Tev rodas jautājums – «ko tu meklē Vingruma klubā?» un vēl jo vairāk: «Kādēļ aizņem vietu Vingruma maratonā, jo ir taču citi gribētāji, kam tas būtu vairāk nepieciešams!» Atbilde ir šāda: arī man, veselam cilvēkam bez liekā svara (4 kg lieki) ir dažas šķietami nenozīmīgas kaites. Proti, muguras lejasdaļas problēmas, stāju prasās uzlabot un arī locītavas liek par sevi manīt. Gribēju nonākt projektā, lai uzlabotu un nostiprinātu savu veselību, kā arī iemācītos pareizi ēst.

Par Vingruma klubu uzzināju nejauši – vakarā spēlējoties ar meitiņu, fonā skanēja radio SWH Sporta stunda, kur tika stāstīts par Vingruma maratonu. Daudz nedomājot, pieteicos. Un te nu es esmu, ierauts šajā piedzīvojumā.

Maratons sākās 22. janvārī ar Vingruma kluba telpu iepazīšanu un piecu gadu jubilejas kūkas notiesāšanu. Pārsteidza vairākas lietas gan personāla attieksmē, gan kūkā. Personāls superlaipns, hmm, aizdomīgi, bet ar tik jauku direktori citādi nevarēja būt, un telpas visur skaistas, tīras un gaišas. Biju domājis, ka kūka būs bez kalorijām, saldiem ingredientiem vai vispār sāļā, bet rezultātā man kā saldummīlim bija jābūt pieklājīgam un jānotiesā TIKAI viens gabaliņš. Žēl!!! Parasti apēdu divus, trīs! Kūka ar bezē, ar biezu slāni šokolādes un garnējumu, nu kā, kā to drīkstēja ienest Vingruma klubā?! Izrādās, drīkst, jo, kā teica mans treneris Mag. Paed. Normunds Rozenšteins,

sevi vajag arī palutināt un atslogot ķermeni no spriedzes. Vai varbūt pareizāk būtu teikt – dot ķermenim mazu kūku šoku…

Vēl mēs visi pieci dalībnieki tikām safočēti «pie sienas», tā sakot, Pirms un Pēc! PĒC sekos pēc 3 mēnešiem, kurš nu būs izturējis! Te man jāatzīmē, ka laikam pamanāmākā izmaiņa manī būs ataugušie mati, jo tos «nocirpu» tieši 22.01.2018. un neīsināšu līdz maratona beigām. Protams, mēģināšu izcelt un Tev parādīt arī citas sava ķermeņa daļas un detaļas.

Būšu centīgs treniņos un paklausīgs uzturā, lai man uzdotais uzstādījums 500 grami nedēļā pazustu.

Galvenais ir sabalansēti ēst. Neēdu pārlieku daudz kaloriju ziņā, bet noteikti zinu, ka uzņēmu vairāk kaloriju nekā nepieciešams manam dienas ritumam. Bija dienas, kad iegremoju kādas 4000 – 4500, jo patīk labi paēst un saldumi man garšo, daudz. Piemēram, torte «Cielaviņa» iet uz urrā, trešdaļa kā nebijusi pazūd. Tiesa, pēdējā laikā intuitīvi esmu kļuvis apzinīgāks un atļaujos tikai ceturtdaļu, hehehe!!! Arī šokolādes končas pazūd momentā. Pat kolēģi brīnās – tikko vēl bija saujiņa un vairs nav. Arī ģimenē ir neiztrūkstošs jautājums – vai tad tu vispār izgaršo, ko ēd? Aizsteigšos mazliet laikam pa priekšu - šobrīd man noteiktais dienas limits ir no 1900 līdz 2500 kcal dienā un treniņi trīs reizes nedēļā. To mums noteica ar Veselības monitoringa ierīci katram individuāli. Nākamā pārbaude pēc divām nedēļām, tad skatīsimies, vai kas jāmaina uzturā vai treniņos.

Foto: privātais arhīvs

Pirmajā dienā iztikām bez treniņa, jo pļāpāšanās, kūkošanās un fočēšanās aizņēma ļoti lielu daļu laika un nevar nesagatavots mesties treniņā. Tajā dienā arī neveicām ķermeņa monitoringu. Tas sekoja trešdien, 24.01.2018. Nosacīti sakot, nosvēra un bija skaidrs, kas jādara un cik daudz. Tad nu trešdien sākām trenēties, bet atkal jau jāatzīstas, tas bija «iepazīšanās» treniņš, bez lielas slodzes. Kā nekā pirmā reize! Aizvadīju treniņu ar treneri un vienu savu līdzgaitnieku, kurš arī ir šā maratona «maratonists». Tā nu mēs pavingrojām un mācījāmies nākamajiem treniņiem, lai tos veiktu piektdien pilnā slodzē. Nākamajā dienā sāku skaitīt kalorijas. Ja ēdu samērīgu porciju, tad kopā dienas deva nemaz daudz nesanāk, kādu noteica N. Rozenšteins. Par to es nesatraukšos.

Treniņus apmeklēšu regulāri un uzdevumus pildīšu apzinīgi, tad ķermenis mainīsies.

Pienāca piektdienas treniņš, treneris bija līdzās, uzraudzīja un uzreiz jau pielika man 10 kg ripu vienam vingrinājumam. Profesionālis paliek profesionālis.

Foto: privātais arhīvs

Par nākamās dienas muskuļu sāpēm pastāstīšu nākamajā nedēļā, bet tās jau būs pārgājušas, kad lasīsiet nākamo atskaiti. Par vingrinājumiem un citiem notikumiem Vingruma klubā arī lasiet nākamnedēļ.

Neaizmirsti sekot man, just līdzi, atbalstīt, domāt un apsvērt iespēju nākt uz Vingruma klubu, jo tur ir patiešām forši.

Ar cieņu, Tavs Vingruma kluba maratonists

Raimonds

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu