Palestīniešu protestu dēļ ASV delegācija pamet pasākumu Bētlemē

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV diplomātu delegācija otrdien bija spiesta pamest pasākumu Bētlemē okupētajās palestīniešu teritorijās, jo sanāksmē ielauzušies palestīniešu protestētāji, pavēstīja viens no pasākuma dalībniekiem.

Protestētāji, kas pauda sašutumu par ASV prezidenta Donalda Trampa lēmumu atzīt Jeruzalemi par Izraēlas galvaspilsētu, aizbraucošās delegācijas automašīnu apmētājuši ar tomātiem, redzams tīmeklī ievietotā video.

Kā pastāstīja Bētlemes Tirdzniecības palātas vadītājs Samirs Hazbuns, tā rīkojusi apmācības vietējiem uzņēmējiem par digitālo komerciju kopā ar amerikāņu ekspertu un ASV Jeruzalemes konsulāta delegāciju.

«Mēs bijām pārsteigti, kad daudzi sadusmoti protestētāji sarīkoja negaidītu protestu, un tā dēļ mēs nodarbību bijām spiesti apturēt, bet amerikāņu pasniedzējam bija nekavējoties jādodas prom kopā ar Amerikas konsulāta delegāciju,» viņš sacīja.

Video redzams, kā pasākuma telpā ienāk protestētāji, saucot saukļus un turot plakātus, kuros pausts nosodījums Trampa lēmumam.

Vienā no plakātiem lasāms «Cionisms = Nacisms = Fašisms».

Trampa 6.decembra lēmums par Jeruzalemes statusu sadusmojis palestīniešus, kas vēlas, lai Jeruzaleme būtu arī viņu galvaspilsēta.

Palestīniešu vadība iesaldējusi kontaktus ar ASV administrāciju, bet Tramps paziņojis, ka aptur palīdzības finansējumu palestīniešiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu