Progress Vācijas koalīcijas sarunās: vienošanās par patvēruma meklētāju ģimeņu apvienošanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Vācijas kancleres Angelas Merkeles pārstāvētie konservatīvie un sociāldemokrāti (SPD) otrdien panākuši vienošanos par patvērumu meklētāju ģimeņu apvienošanos, tādējādi pārvarot galveno šķērsli sarunās par «lielās koalīcijas» atjaunošanu.

Moratorijs uz to patvēruma meklētāju ģimeņu apvienošanos, kuriem Vācijā piešķirta vienīgi pagaidu aizsardzība, tiks pagarināts līdz 31.jūlijam, bet pēc tam atļauja uz ģimenes apvienošanos tiks dota ne vairāk kā 1000 cilvēku mēnesī, vēsta avoti koalīcijas sarunās iesaistīto partiju delegācijās.

Izņēmuma gadījumos, kas saistīti ar «ārkārtējām ciešanām», būs pieļaujama papildus atļauja izsniegšana, pārsniedzot noteiktos ikmēneša griestus, par kuriem Merkeles vadītie kristīgie demokrāti (CDU), viņu Bavārijas meitaspartija Kristīgi sociālā savienība (CSU) un SPD panāca vienošanos jau sākotnējās sarunās pirms oficiālo koalīcijas sarunu uzsākšanas.

Taču debates šajā jautājumā tika atsāktas, jo to pieprasīja sociāldemokrāti, kuru kongresā oficiālo koalīcijas sarunu uzsākšanu atbalstīja tikai 56% delegātu.

SPD sākotnēji pieprasīja dot tiesības uz ģimeņu apvienošanos visiem patvēruma meklētājiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu