Latvijas rietumu un centrālās daļas upēs turpinās ūdens līmeņa kāpums

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēdējā diennaktī turpināja paaugstināties ūdens līmenis Latvijas rietumu un centrālās daļas upēs, vietām strauji, novērota arī ledus iešana, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Lielupē pie Mežotnes saistībā ar ledus iešanu ūdens līmenis diennaktī cēlies par aptuveni metru, palieņu applūšanas slieksnis pārsniegts par vairāk nekā metru. Mazāks ūdens līmeņa kāpums turpinās arī pārējā Lielupē un tās pietekās.

Ledus gājis arī Ventā pie Kuldīgas. Gan Kuldīgā, gan upes augštecē ūdens līmenis kopš pagājušās nedēļas cēlies par aptuveni diviem metriem, bet nav plūdu draudu.

Ūdens līmenis strauji cēlies visās Kurzemes upēs, taču tas krietni atpaliek no iepriekšējos mēnešos reģistrētā maksimuma.

Arī vairākās Vidzemes upēs būtiski kāpis ūdens līmenis un sakustējies ledus. Ūdens līmenis kāpis gan Ogrē, gan Lielajā un Mazajā Juglā, gan Gaujas lejtecē. Vairumā Vidzemes upju ūdens līmenis saglabājas zem janvāra sākumā reģistrētā maksimuma.

Upēs valsts austrumos ūdens līmenis caurmērā ir stabils.

Daugavas posmā no Līvāniem līdz Pļaviņām kopš pirmdienas pēcpusdienas ūdens līmenis lēnām kāpj, agrā otrdienas rītā Jēkabpilī tas bija 6,34 metri virs stacijas nulles punkta. Daugavpils un Krāslavas novadā ūdens līmenis Daugavā ir zems un bez būtiskām izmaiņām.

Hidrologi prognozē, ka turpināsies ūdens līmeņa paaugstināšanās Kurzemes un Latvijas centrālās daļas upēs, iespējama zemāko vietu applūšana. Ledus kustības gadījumā Daugavas posmā no Līvāniem līdz Pļaviņām var tikt pārsniegta bīstami augsta ūdens līmeņa atzīme.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu