ANO Gazas joslas darbinieki protestē pret Trampa lēmumu iesaldēt līdzekļus

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Tūkstošiem ANO palestīniešu bēgļu aģentūras (UNRWA) darbinieku pirmdien Gazas joslā protestēja pret ASV prezidenta Donalda Trampa lēmumu iesaldēt vairākus desmitus miljonus dolāru, kas bija paredzēti palīdzībai.

ASV šomēnes apturējušas 65 miljonu dolāru piešķiršanu UNRWA un vēl 45 miljonu dolāru - pārtikas palīdzībai.

Tūkstošiem skolotāju, mediķu un citu jomu darbinieku pulcējās Gazā, lai protestētu pret līdzekļu iesaldēšanu, kas, kā brīdinājušas UNRWA amatpersonas, apdraud vairāk nekā pusmiljona bērnu izglītošanos.

UNRWA nodrošina palīdzību vairāk nekā trim miljoniem palestīniešu Tuvajos Austrumos.

«Ierodoties tik lielā skaitā un mierīgi, jūs pasaulei paužat spēcīgu vēstījumu,» uzrunājot akcijas dalībniekus, sacīja UNRWA Gazas joslas direktors Matiass Šmāle.

Vēršoties pie ASV, viņš brīdināja Trampu, ka ir nepieļaujama humānās palīdzības politizēšana, kas paredzēta miljoniem nabadzībā dzīvojošu cilvēku.

«Jūs, Savienotās Valstis, esat bijušas mūsu lielākais partneris vairākas desmitgades, un jūs esat palīdzējušas mums izveidot vienu no visefektīvākajām un uz rezultātiem orientētajām sabiedrisko pakalpojumu organizācijām pasaulē.»

«Sargājiet šīs investīcijas - visus šos cilvēkus, kas dara labu bēgļu dzīvēs,» sacīja Šmāle.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu