Vācijas koalīcijas sarunas atkal iestrēgušas imigrācijas jautājuma dēļ

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Sarunas starp Vācijas partijām par «lielās koalīcijas» atjaunošanu naktī uz pirmdienu atkal iestrēgušas domstarpību dēļ par patvēruma meklētājiem, taču delegācijas pēc to pārtraukšanas pauda «apņēmību rast risinājumu».

Sešas stundas ilgušās sarunas starp kancleres Angelas Merkeles pārstāvētajiem konservatīvajiem un sociāldemokrātiem (SPD) tika pārtrauktas ap plkst.2 pirmdienas rītā, tomēr visas puses joprojām cer tās pabeigt līdz ieplānotajam termiņam - 4.februārim.

«Darbs un diskusijas turpinās,» paziņoja Merkeles vadīto kristīgo demokrātu (CDU) un to Bavārijas meitaspartijas Kristīgi sociālās savienības (CSU) apvienotās Bundestāga frakcijas sekretārs Mihaels Grose-Brēmers.

Runājot visu sarunu dalībnieku vārdā, Grose-Brēmers uzsvēra, ka «visas puses» ir «apņēmības pilnas rast risinājumu».

Savukārt kāds avots SPD delegācijā aģentūrai «Reuters» izteicies, ka sarunas noritējušos «augstos toņos», partijām joprojām nespējot vienoties par sociāldemokrātu izvirzītajām prasībām tiem patvēruma meklētājiem, kas Vācijā ieguvuši tikai pagaidu aizsardzību, dot tiesības uz ģimenes apvienošanu.

Šis jautājums nodots apspriešanai «ekspertu līmenī», tas ir, izskatīšanai vienā no 18 darba grupām.

Tikmēr delegāciju vadības sanāksmē, kurā piedalījās 15 partiju pārstāvji, ieskaitot Merkeli, CSU līderi Horstu Zēhoferu un SPD priekšsēdi Martinu Šulcu, svētdien pievērsās ārpolitikai, tā dēvētai attīstības palīdzībai, aizsardzībai un cilvēktiesībām.

Līdztekus imigrācijai starp konservatīvajiem un sociāldemokrātiem joprojām pastāv domstarpības arī jautājumos par nodarbinātību un veselības apdrošināšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu