Kad Čiekurkalnā būs labiekārtotas sabiedriskā transporta pieturvietas?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Gunita Kļava

Sociālajos medijos ļoti aktīva ir Čiekurkalna attīstības biedrība, kas nesen sūdzējās, ka «Čiekurkalnā nav nevienas labiekārtotas sabiedriskā transporta pieturvietas. Vecās tika demontētas pirms vairākiem gadiem, bet vietā nekas nav atlikts. Cik ilgi vēl jāgaida?» Portāls TVNET lūdza situāciju skaidrot uzņēmumam «Rīgas satiksme».

«Rīgas satiksmes» Klientu apkalpošanas un komunikācijas daļas vadītājs Viktors Zaķis skaidro, ka

pieturvietas tika demontētas, jo privātā kompānija SIA «euro AWK» pameta Latvijas tirgu,

paņemot sev līdzi tai piederošās nojumes. «Šobrīd ir noslēgusies jaunā tipa nojumju izvietošanas pirmā kārta, kuras laikā tika uzstādītas vairāk nekā 300 jaunas pieturvietu nojumes. Tuvākajā laikā paredzēts sākt pieturvietu uzstādīšanas projekta otro kārtu, kurā plānots uzstādīt vēl aptuveni 300 jaunas nojumes,» norāda Zaķis.

Viņš skaidro, ka

vietu, kur uzliek jaunās nojumes, apzina «Rīgas satiksme», galvenais kritērijs ir pasažieru plūsma.

Vēl ļoti būtisks aspekts nojumes uzlikšanai ir apakšzemes inženierkomunikācijas, jo saskaņā ar būvniecību reglamentējošo likumdošanu pieturvietas nojumes uzstādīšanai nepieciešams izstrādāt būvprojektu, kā arī saņemt visus nepieciešamos saskaņojumus.

«Ņemot vērā to, ka pieturvietas atrodas ielu malās, kur lielākoties tiek izvietotas inženierkomunikācijas (siltumtrase, gāze, ūdensvads u.c.), ir vietas, kurās fiziski nav iespējams uzstādīt nojumes,»

pauž Zaķis.

Fiziski pašas pieturvietu nojumes pieder privātai kompānijai, jo ne «Rīgas satiksme», ne Rīgas dome nojumēs neiegulda līdzekļus. «Šobrīd Rīgas satiksme indikatīvi Čiekurkalna apkaimē ir paredzējusi uzstādīt nojumes piecās pieturvietās, tomēr, kā minēts iepriekš, viss ir atkarīgs no apakšzemes inženierkomunikāciju izvietojuma,» stāsta uzņēmuma pārstāvis.

Viņš arī apstiprina, ka

2017. gadā «Rīgas satiksme» ir saņēmusi aptuveni 300 sūdzības un ierosinājumus par pieturvietām, nojumēm un to tīrību.

«Pārsvarā tās ir divu veidu – vai nu cilvēki lūdz izvietot nojumi, vai informē, ka pieturvieta nav sakopta vai ir bojāta pieturvietas nojume (pārsvarā izsisti stikli),» atklāj Zaķis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu