Dārziņš, restorāns vai jogas studija: rosīgā dzīve uz Telavivas māju jumtiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Izraēlas ekonomikai piedzīvojot strauju izaugsmi un augot pieprasījumam nekustamā īpašuma tirgū, Telavivas iedzīvotāji uz māju jumtiem iekārtojuši savu pasauli - rūpīgi iekoptus dārziņus, restorānus, jogas un mākslas studijas, cīņas mākslas nodarbību vietas un pat viesu namus, vēsta aģentūra «Reuters».

26 gadus vecā Hana Vinberlija uz savas mājas pelēkā, nemīlīgā betona jumta ierīkoja nelielu mājīguma oāzi - pietika tur novietot vien ērtu dīvānu, dažus krēslus un palešu galdiņu.

«Man tā ir vieta, kur jūtu saikni ar pilsētu,» viņa stāsta. «Lai arī Telavivā ir tik daudz, ko darīt, drīz vien apnīk iet uz bāru un atstāt 50 šekeļus [12 eiro] par vienu dzērienu.»

Foto: Reuters/Scanpix

Savukārt 38 gadus vecais mūziķis Ijars Semels uz savas mājas jumta iekopa ekoloģisku mazdārziņu, kurā audzē dārzeņus un nelielus augļu kokus. Tur ir arī komposta kaudze un duša.

Dārziņš ļauj viņam savienot šķietami nesavienojamas lietas - piekopt eko dzīvesveidu, dzīvojot pašā pilsētas vidū.

Foto: Reuters/Scanpix

Tikmēr 26 gadus vecais Gajs Elhadads savas mājas jumtu dēvē par radošo inkubatoru, kur «mēs varam darīt visu, ko vēlamies, jo nevienam nav jāprasa atļauja».

Viņš kopā ar diviem dzīvokļa biedriem tur rīko jogas, mūzikas un mākslas nodarbības. Uz jumta ierīkota arī guļamtelpa, kurā viesi var pārlaist nakti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu