Varētu mudināt saukt pie atbildības vainīgos par «oligarhu sarunu» nonākšanu publiskajā telpā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

«Oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas galaziņojumā tiesībsargājošajām iestādēm varētu tikt norādīts uz nepieciešamību saukt pie atbildības vainīgās personas par «oligarhu lietas» materiālu nonākšanu publiskajā telpā, liecina parlamentārās izmeklēšanas galaziņojuma projekts.

Šis teksts gan vēl var mainīties, komisijai šonedēļ strādājot ar deputātu atsūtītajiem priekšlikumiem. Pašlaik notiek komisijas slēgta sēde, kurā tiek vērtēti parlamentāriešu rosinājumi.

Galaziņojuma melnrakstā ir norādīts, ka tiesībsargājošajām iestādēm ir nepieciešams izvērtēt, kādā veidā kriminālprocesa un operatīvās lietas materiāli ir nonākuši publiskajā telpā, un saukt vainīgās personas pie likumā noteiktās atbildības.

Pēc iepazīšanās ar kriminālprocesa un operatīvās lietas materiāliem komisija secinājusi, ka nav pamata apšaubīt, ka «Rīdzenes» sarunas» veido daļu no šiem materiāliem, teikts galaziņojuma projektā.

Jau ziņots, ka viesnīcā «Rīdzene» noklausītās politiķu un uzņēmēju sarunas kalpoja kā viens no galvenajiem pierādījumiem tā dēvētajā oligarhu lietā, kas tika ierosināta 2011.gadā pēc Krimināllikuma pantiem, tajā skaitā par kukuļņemšanu un kukuļdošanu. Pierādījumu trūkuma dēļ kriminālprocess vēlāk tika izbeigts.

Kā ziņots, parlamentārās izmeklēšanas komisija par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti tā dēvētajā oligarhu lietā tika izveidota 2017.gada jūlijā.

Galaziņojumu oficiāli apstiprināt plānots sanāksmē, kas provizoriski varētu notikt ceturtdien pēc Saeimas sēdes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu