SAB turpina Sudrabas izvērtēšanu pielaides valsts noslēpumam saņemšanai

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lai arī tā dēvētās oligarhu lietas parlamentārās izmeklēšanas komisija jau gatavojas noslēgt savu darbu, Satversmes aizsardzības birojs (SAB) joprojām veic pārbaudi par to, vai piešķirt pielaidi valsts noslēpumam komisijas vadītājai Ingunai Sudrabai (NSL).

SAB preses pārstāve Iveta Maura aģentūrai LETA teica, ka SAB pārbaudi veic normatīvajos aktos noteiktajos termiņos, tomēr katras lietas izskatīšanas ilgums ir atkarīgs no pārbaudāmās vai noskaidrojamās informācijas apjoma par konkrēto personu.

«Arī šajā situācijā lietas apjoms ir pietiekams, tāpēc arī pārbaudes process aizņem ilgāku laiku. Kopumā personas pārbaudes procedūra pilnībā nav noslēgusies,» norādīja SAB.

SAB uzsver, ka Sudraba pati nekādā veidā nav traucējusi vai pretdarbojusies šīs pārbaudes veikšanai.

LETA jau iepriekš rakstīja, ka nekādi pārbaudes termiņi likumā nav atrunāti, bet ir minēts, ka personu pārbaudes kārtību un termiņus sagatavo SAB direktors un apstiprina Ministru kabinets. Pašlaik šī kārtība un termiņi ir klasificēta informācija.

Šodien «oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisija sanāks uz slēgtu sēdi, lai turpinātu darbu pie galaziņojuma sagatavošanas, vērtējot deputātu iesniegtos priekšlikumus.

Galaziņojumu oficiāli apstiprināt plānots sanāksmē, kas provizoriski varētu notikt ceturtdien, 18.janvārī.

Parlamentārās izmeklēšanas komisija par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti tā dēvētajā oligarhu lietā tika izveidota 2017.gada jūlijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu