Turkmenistāna aizliedz tumšas krāsas automašīnas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Sākot ar 2018.gada janvāri, Turkmenistānā visiem automobiļiem jābūt baltā vai citā gaišā krāsā. Par to vēsta tīmekļa vietne Chronicles of Turkmenistan.

Izdevuma reportieri vēsta, ka stāvlaukums Jubiļeinajas ielā Ašhabatā jau vairāk nekā divus mēnešus ir pārpildīts ar galvenokārt tumšas krāsas automobiļiem. Tie šeit nogādāti ar policijas rīkojumu.

Jāteic gan, ka pēdējās dienās mašīnas pamazām tiek atdotas saimniekiem, taču viņiem ir jāparaksta dokuments par apņemšanos virsbūvi pārkrāsot baltā vai citā gaišā tonī.

Radio «Azatlyk» arīdzan vēsta, ka melnas automašīnas tiek konfiscētas un taisnā ceļā nogādātas Ceļu policijas stāvlaukumā. No šā gada janvāra melnām mašīnām uz Turkmenistānas ceļiem nav vietas.

Jaunās prasības ir veicinājušas arī krāsošanas cenu jūtamas izmaiņas. Proti, iepriekš mašīnu varēja pārkrāsot par 500 ASV dolāriem, bet tagad šis pakalpojums maksā divreiz vairāk - tūkstoti.

Jāpiebilst, ka 2015.gada janvārī stājās spēkā šķēršļi Turkmenistānā importēt tumšus auto. Izmisušajiem automobiļu pircējiem muitas iestādes skaidroja, ka mašīnām ir jābūt gaišām, jo baltā krāsa nes laimi.

Tāpat jāpiebilst, ka baltā ir Turkmenistānas prezidenta Gurbanguli Berdimuhamedova mīļākā krāsa, turklāt viņš ir visai māņticīgs cilvēks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu