Koalīcijas partneri vēl vērtēs ieceri par iepakojumu depozīta sistēmas ieviešanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Valdošās koalīcijas partneri plāno iepazīties ar konkrētiem likumprojektiem un tad paust viedokli par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) piedāvājumu ieviest iepakojumu depozīta sistēmu.

No koalīcijas partijām atbalstu šai iecerei pauž nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK, kuras pārziņā ir VARAM. Nacionālās apvienības priekšsēdētāja vietnieks Gaidis Bērziņš aģentūrai LETA sacīja, ka par šo jautājumu tika daudz runāts un ir pēdējais brīdis pieņemt lēmumu.

Tikmēr «Vienotība», kā arī Zaļo un zemnieku savienība plāno diskutēt par šo priekšlikumu, iepazīties ar likumprojektiem un tad arī paust savu nostāju.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) iepriekš pauda, ka iepakojumu depozīta sistēmas ieviešana ļaus iedzīvotājiem atgūt desmit centus par vienu iepakojuma vienību, turklāt tas nozīmē, ka atsevišķas preces varētu kļūt dārgākas.

Ministrs norādīja, ka ir iesniedzis Saeimai informatīvo ziņojumu par sistēmas ieviešanu. Līdz 2018.gada jūlijam viņš apņēmies panākt, ka Saeimai pieņem nepieciešamos grozījumus Iepakojuma, Dabas resursu nodokļa un Pievienotās vērtības nodokļa likumos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu