Ģimene no Zimbabves mēnešiem ilgi dzīvo Bangkokas lidostā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Kāda ģimene no Zimbabves vairākus mēnešus uzturas Bangkokas lidostā Taizemē un atsakās atgriezties Zimbabvē, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC. Ģimene, ko veido četri pieaugušie un četri bērni, kas jaunāki par četriem gadiem, savu nevēlēšanos atgriezties Zimbabvē pamato ar neskaidro situāciju pēc tam, kad 37 gadus valdījušais prezidents Roberts Mugabe šā gada novembrī paziņoja par atkāpšanos no amata.

Saskaņā ar Taizemes Imigrācijas biroja informāciju, ģimene Bangkokā ieradās šā gada maijā kā tūristi.

Oktobrī ģimene no Bangkokas mēģināja izlidot uz Spānijas pilsētu Barselonu tranzītā caur Ukrainas galvaspilsētu Kijevu. Tomēr ģimenei tika atteikta iekāpšana lidmašīnā, jo viņiem nebija vīzu iebraukšanai Spānijā.

Tomēr ģimenei netika dota atļauja no jauna iebraukt Taizemē, jo ģimene bija pārsnieguši savu tūristu vīzu termiņu, kas ir pieci mēneši. Par šo pārkāpumu ģimenei draud arī naudas sods.

Vēlāk ģimene vienojusies ar Ukrainas aviokompāniju «Ukraine International Airlines» (UIA) caur Kijevu lidot uz Dubaiju, bet pēc tam uz kādu trešo valsti, tomēr, kā informēja lidsabiedrības pārstāvji, ģimene pēdējā brīdī atteikusies no plānotā ceļojuma pēdējā posma, kā rezultātā visi ģimenes locekļi no Dubaijas nogādāti atpakaļ Bangkokā.

Kopš tā laika ģimene uzturas Bangkokas lidostā un atsakās atgriezties Zimbabvē, bažījoties par politisku vajāšanu pēc režīma maiņas valstī.

Pēc režīma maiņas Zimbabvē nav izveidojusies nestabila situācija, kas rada aizdomas par ģimenes patiesajiem nolūkiem, apgalvojot, ka Zimbabvē viņus gaida vajāšana.

Taizemes Imigrācijas biroja pārstāvis atklāja, ka ģimeni pieskata un aprūpē Bangkokas lidostas personāls. Tāpat viņš norādīja, ka ģimene esot vērsusies ANO Bēgļu lietu aģentūrā UNHCR ar prasību piešķirt tai bēgļu statusu.

UNHCR pārstāvis informēja, ka aģentūra šobrīd izvērtē šīs situācijas iespējamos risinājumus. Sīkākus komentārus viņš nesniedza.

Taizemes Imigrācijas birojs uzsver, ka situācija nav uzskatāma par dramatisku un ģimenei ir daudz variantu, kurp doties, pat ja viņi nevēlas atgriezties Zimbabvē. Ģimenei arī piedāvāts apmesties biroja imigrantu izvietošanas centrā, tomēr ģimene atteikusies, jo tā esot apmierināta ar dzīvošanu lidostā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu