Haoss Stanstedas lidostā: sniega dēļ atcelti lidojumi, pasažieri neziņā

TVNET/SKY
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Slikto laika apstākļu dēļ atcelti vairāki desmiti «Ryanair» un «Easyjet» reisu no Stanstedas lidostas, kur izcēlies haoss - simtiem pasažieru gaida lidojumu pārcelšanu, kamēr citi sūdzas, ka nevar atrast reģistrēto bagāžu vai arī stundām ilgi nācies gaidīt nekustīgā lidmašīnā, ziņo raidorganizācija SKY.

Lana Brigsa, kura Stanstedas lidostā ielidoja no Dublinas, raidorganizācijai atklāja, ka viņas reiss uz skrejceļa aizturēts apmēram stundu, bet pēc tam neesot bijusi pieejama nekāda informācija par to, kad pasažieri varēs saņemt savu bagāžu.

«Cilvēki runā, ka sāksies dumpis, ja nesaņemsim vairāk informācijas. Esmu pārliecināta, ka tā nenotiks, bet šobrīd jūtos ļoti slikti. Šeit ir liela spriedze,» viņa stāsta. «Mammas ar bērniem sēž uz grīdas. Ģimenes snauž bagāžas ratiņos, daži pat uz transportiera lentēm, kuras pašlaik nedarbojas.»

«Visas vietējās viesnīcas ir aizņemtas,» viņa norāda. Daudziem pasažieriem, kuru lidojumi tika atcelti, nav kur doties - sniega un ledus dēļ traucēta satiksme uz ceļiem, un pat tad, ja izdodas rezervēt istabu viesnīcā, nav zināms, vai iztērēto naudu varēs atgūt.

Marija Fotjadu bija plānojusi ar «Ryanair» reisu doties uz Grieķiju, taču viņas lidojumu atcēla. Nākamais pieejamais lidojums ir tikai nākamās nedēļas sākumā - 1.janvārī.

«Mēs nezinām, vai varēsim dabūt viesnīcas istabu par brīvu,» viņa stāsta. «Neviens mums neko nesaka.»

Foto: AP/ScanPix

Britu aktrise Feja Riplija tvīto, ka pirms izlidošanas uz Stokholmu viņai «Ryanair» lidmašīnā uz skrejceļa nācies pavadīt 10 stundas.

Aviokompānija «Ryanair» paziņojusi, ka Stanstedas, Liverpūles un Lūtonas lidostās «neliels skaits» reisu esot atcelts «ar sniegu saistītas skrejceļu slēgšanas» dēļ.

Kopumā tika atcelti apmēram 27 ienākošie un 27 izejošie reisi Stanstedas lidostā, kamēr Lūtonas lidostā atcelti aptuveni 50 lidojumi.

Daudzviet Anglijā, Skotijā, Velsā un Ziemeļīrijā ir spēkā brīdinājums par apledojumu, kas traucē satiksmi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu