Filipīnas nepārcels savu vēstniecību no Telavivas uz Jeruzalemi

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Filipīnas nepārcels savu vēstniecību Izraēlā no Telavivas uz Jeruzalemi, trešdien paziņojis Filipīnu ārlietu ministrs Alans Pīters Kajetano. Ministrs noraidīja mediju ziņoto, ka Filipīnas esot viena no desmit valstīm, kas apsver vēstniecības pārcelšanu uz Jeruzalemi, un paziņoja, ka Izraēla nav lūgusi Filipīnām apsvērt šādu soli.

Kajetano norādīja, ka Filipīnu valdība atbalsta divu valstu risinājumu un ir gatava palīdzēt risināt konfliktu, kas pastāv Izraēlas un palestīniešu starpā.

«Mēs esam par miermīlīgu konflikta risinājumu,» uzsvēra ministrs, piebilstot, ka diplomātijā viss tiek rūpīgi izsvērts.

Izraēlas sabiedriskais radio vēstīja, ka desmit valstis, tostarp Filipīnas, Hondurasa, Rumānija un Dienvidsudāna apsverot vēstniecību pārcelšanu no Telavivas uz Jeruzalemi.

Pagājušajā nedēļā Filipīnas bija to 35 valstu vidū, kuras atturējās no ANO balsojuma par ASV prezidenta Donalda Trampa lēmumu atzīt Jeruzalemi par Izraēlas galvaspilsētu. Arī Latvija balsojumā atturējās.

Trampa lēmums atzīt Jeruzalemi par Izraēlas galvaspilsētu un pārcelt uz turieni ASV vēstniecību Izraēlā izpelnījies plašu kritiku un izraisījis protestus islāma pasaulē.

Rietumu līderi uzsvēruši, ka Jeruzalemes statusa jautājums ir jārisina Izraēlas un palestīniešu sarunās, kā arī pauduši bažas par šī lēmuma ietekmi uz stabilitāti reģionā un miera procesa gaitu.

Arābu un musulmaņu līderi Trampa lēmumu nosodījuši un brīdinājuši par iespējamiem pretsoļiem.

Protesta akcijas pret šo lēmumu notikušas palestīniešu teritorijās, kā arī Ēģiptē, Jordānijā, Libānā, Malaizijā, Indonēzijā, citās musulmaņu valstīs un reģionos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu