Navaļnijs oficiāli izvirzīts kandidēšanai Krievijas prezidenta amatam

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vēlētāju iniciatīvas grupa Krievijas Tālo austrumu pilsētā Vladivostokā oficiāli izvirzījusi politiķa Alekseja Navaļnija kandidatūru nākamā gada 18.martā paredzētajām Krievijas prezidenta vēlēšanām. Šāds lēmums pieņemts grupas sapulcē, kurā piedalījās 650 cilvēki, informē Navaļnija štāba reģionālais menedžeris Oļegs Snovs.

Oļegs Snovs pastāstīja, ka sapulcē klāt bija arī Centrālās Vēlēšanu komisijas reģionālie pārstāvji, kuri «kontrolēja procesu». Viņš precizēja, ka vēlētāju iniciatīvas grupa vienbalsīgi pieņēmusi lēmumu par Navaļnija izvirzīšanu.

24.decembrī vairākās Krievijas pilsētās ir plānotas iniciatīvas grupu pulcēšanās, lai izvirzītu Alekseju Navaļniju prezidenta amatam. Šāda sanāksme esot paredzēta arī Maskavā, kur pulcēšanās vietā jau ieradušies arī Centrālās Vēlēšanu komisijas pārstāvji.

Likums paredz, ka šādā iniciatīvas grupā ir jābūt vismaz 500 cilvēkiem. Krievijas Centrālās vēlēšanu komisijas vadītāja Ella Panfilova 18.decembrī paziņoja, ka Centrālā Vēlēšanu komisija izvērtēs visus tai iesniegtos dokumentus, tai skaitā arī par Navaļnija virzīšanu, un pēc tam lems, vai reģistrēt tos, vai arī atteikt reģistrāciju.

Iepriekš Panfilova bija izteikusies, ka ir jānotiek «brīnumam», lai Navaļniju varētu reģistrēt kā Krievijas prezidenta amata kandidātu. Vairums politologu uzskata, ka pēc oficiālā atteikuma saņemšanas Navaļnijs aicinās boikotēt Krievijas prezidenta vēlēšanas, kas pašreizējos apstākļos nevar tikt uzskatītas par brīvām un demokrātiskām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu