«Sagādā prieku»: TVNET iepriecina bērnus ar īpašām vajadzībām Aucē

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Jau septīto gadu TVNET rīko Ziemassvētku akciju «Sagādā prieku», kuras laikā ar mūsu lasītāju lielo atbalstu esam iepriecinājuši vairāk nekā simts mazo ķiparu. Šogad Ziemassvētku vecītim mīļas vēstules rakstīja bērni no invalīdu biedrības «Māriņa», kas darbojas mīlīgā novada centrā Aucē. Un katru gadu no jauna, lasot bērnu vēstules ar viņu vēlmēm, kas visbiežāk ir silti ziemas zābaciņi, kāda krāsojamā grāmata, futbola bumba, krāsu zīmulīši vai vienkārši – sniedziņš balts, acis ielavās pa asarai. Cik gan burvīga ir šī bērnības ticība labajam, brīnumainajam, gaišajam… Un cik mums patiesībā vajag maz, lai mēs būtu priecīgi un sirsniņa sildītu mūs.

TVNET Ziemassvētku akcijai «Sagādā prieku» tika atsūtītas 22 bērnu ar speciālām vajadzībām vecumā no 7 līdz 23 gadiem vēstules Ziemassvētku vecītim. Bērnu diagnozes ir dažādas, piemēram,

garīgā atpalicība, celiakija, astma, dažādas iedzimtas patoloģijas, kustību traucējumi, bērnu cerebrālā trieka, Dauna sindroms, vājdzirdība, ir arī neredzīgs bērns.
Foto: TVNET
Foto: TVNET

Biedrību «Māriņa» vada ļoti sirsnīgi cilvēki, ar kuras palīdzību tad arī varējām radīt šos svētkus visiem.

10 bērnu mamma Māra Hincenberga bērnu un jauniešu invalīdu biedrību «Māriņa» izveidoja pirms 30 gadiem. Tolaik ar viņas meitiņu notika nelaime.

Māra neierāvās sevī - viņa radīja biedrību, kur pleca sajūtu guva arī citas mammas, kurām bija bērni ar īpašām vajadzībām. «Bērni man ir viss. Bez viņiem nav jēgas šajā pasaulē, tāpēc par viņiem ir jārūpējas un jāgādā,» stāsta Auces bērnu un jauniešu invalīdu biedrības «Māriņa» vadītāja Māra Hincenberga, kura, iespējams, Latvijā zināma arī ar savu lielu daiļdārzu.

Starp citu, drīzumā TVNET varēsim lasīt «Latvijas lepnuma» laureātes, pašas Māras skaudro dzīves stāstu un iedvesmoties no šīs sievietes pozitīvisma un ticības labajam!

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ziemassvētku vēstulītēs bērni rakstīja ne tikai savas dāvanu vēlmes, bet bija tās centušies noformēt ar zīmējumiem un sirsnīgiem apsveikuma vārdiem. Kad vēstulītes tika saņemtas, TVNET portāls uzreiz meklēja rūķus.

Jau kuro gadu vēlamies teikt milzu paldies mūsu lasītājiem, starp kuriem ir cilvēki, kuri jau atkārtoti uzņemas gādāt kādam bērniņam dāvanu!

Patiesībā arī šajās dāvanu gādātāju aizkulisēs slēpjas tīras emocijas un nebeidzama sirsnība... Kad saņem nododamos dāvanu maisiņus no topošās māmiņas, kas ar lielu grūtnieces punci, sarkaniem vaigiem un mazu ķiparu pie rokas ir speciāli atbraukusi no citas pilsētas, vai arī – saproti, ka lielajam novusa galdam un šaham sametušies ir vairāki bērni, lai tikai realizētu kāda cita bērna sapnīti…. Arī Laurenču skolas 2. klases skolnieki bija sagādājuši kasti ar piparkūkām un sirsnīgiem, pašu darinātiem apsveikumiem!

Notrīs sirds, un tu saproti, ka lielākā dāvana cilvēkam ir otrs cilvēks!
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Aizkustinoša un priecīga – tāda TVNET rūķu komandai izvērtās diena, kad viesojāmies Aucē. Ar mums kopā devās arī brīnišķīgi skatuves mākslinieki,

šova «X faktors» dalībnieki Līga Rīdere un Edgars Kreilis, kuri mūsu pasākumu ar savām dziesmām padarīja vēl dvēseliskāku.
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pirms dāvanu dalīšanas bērnus izklaidēja arī rūķu meitene, kura uzdeva bērniem dažādus jautājumus par Ziemassvētkiem un Ziemassvētku vecīti.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kad pienāca laiks dāvanu došanai, telpā iestājās pilnīgs klusums, jo neviens no klātesošajiem nevēlējās nokavēt brīdi, kad tiks nosaukts viņa vārds. Bērni bija sagatavojuši dzejoļus un dziesmas.

Kādam dzejolītis no lūpām bira kā zirņi, bet kādam pantiņa pēdējā rinda nāca lēnīgāk. Bērni patiesi bija centušies iemācīties skaistus un nedzirdētus dzejoļus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pasākumā bērni bija ieradušies kopā ar saviem vecākiem, kuri arī vēlējās pateikt visiem dāvanu nesējiem lielu, lielu paldies! «Jūs pat

iedomāties nespējat, cik mēs esam laimīgi par šo novusa galdu! Nekad pati tādu dāvanu bērnam nespētu atļauties…

Spēle - tas ir komunikācijas veids ar citiem tādam cilvēkam, kurš nespēj runāt… Paldies!» lieliskajiem un dāsnajiem lasītājiem no sirds pateicas nerunājošā zēna mamma.

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET

«Šis ir mans gada nogales lielākais notikums katru gadu! Es tiešām to no sirds gaidu, un mēs visi TVNET tam gatavojamies ar pilnu atdevi. Šo mazo bērnu dzīves pieredzes pilnās lielās acis aizkustina un uzlādē vienlaikus. Jācer tik vēl, ka uzsnigs arī sniedziņš,» atceroties braucienu, iespaidos dalās TVNET galvenā redaktore Zita Lunde.

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Tāpat par pasākumu tikai siltus vārdus var teikt TVNET Sieviešu sadaļas redaktore Gerda Pulkstene, kura ik gadu iejūtas rūķu meitenes tēlā: «Jau septīto gadu TVNET rūķu komanda varēja piedzīvot šo burvīgo pasākumu, kas raisa tik daudz emociju! Smieklu, aizkustinājuma asaras, vēlmi apskauties un noglaudīt kāda bērniņa galvu. Īpaši, ja viņi ir «īpašie» bērniņi, kas alkst vēl papildu mīlestību un rūpes. Paldies visiem, kas iesaistījās un pielika savu roku, lai iepriecinātu bērnus. Viņi patiesi to novērtē un mācās, ka labākā dāvana ir otra cilvēka mīlestība!»

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šogad TVNET kolektīvam līdzi devās vairāki draugi, kuriem vēlamies teikt lielu un sirsnīgu paldies. Bez viņiem šī tikšanās nebūtu izdevusies tik interesanta un mīļa!

Paldies:

  • TVNET lasītājiem,

  • biedrībai «Māriņa»,
  • Laurenču skolas bērniem par sirsnīgajiem apsveikumiem un piparkūkām,
  • Latvijas Bērnu fondam

  • Līgai Reiderei un Edgaram Kreilim,

  • Auces kultūras namam par telpām,

  • Starptautiskajai inovācijas skolai,

  • «Laimas» šokolādes muzejam,
  • un, protams, visam TVNET kolektīvam.

Ja vēlies palīdzēt «Māriņai», zini, ka biedrībā esošie priecāsies arī par jebkuru saimniecībā noderīgu lietu (trauki, gultasveļa, kruķi, drēbes, higiēnas preces), spēlēm bērniem vai parastiem kārumiem!

Auces bērnu invalīdu biedrība «Māriņa» atrodas un darbojas Aucē, Miera ielā 20, tālr. 26236558, 63745199

Biedrība «Māriņa»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu