Pabriks: «Vienotības» iziršanas process ir beidzies

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone / LETA

«Vienotības» iziršanas process ir beidzies, šādu pārliecību pauda Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Artis Pabriks (V).

«Kas bija gājēji, tie ir aizgājuši,» norādīja politiķis, piebilstot, ka pēc katras dalīšanās nāk apvienošanās. Nākamā gada sākumā, pēc Pabrika domām, sāksies konsolidācijas process. Lai gan «Vienotība» uz nākamajām Saeimas vēlēšanām vēlas apvienoties ar citiem politiskajiem spēkiem, izveidojot spēcīgu apvienību, Pabriks ir pārliecināts, ka, pat tam nenotiekot, «Vienotība» pārvarētu 5% barjeru.

«Pozīcija, ka ir jāizbeidz politisko spēku sadrumstalotība, apvienojot mūsdienīgi domājošus politiķus un partijas kopīgam startam nākamajās Saeimas vēlēšanās, man radās jau pērnā gada novembrī, kad sākās gatavošanās Rīgas domes vēlēšanām,» pastāstīja Pabriks. Šim viedoklim esot publiski pievienojušies arī politiķi Mārtiņš Bondars, Vents Armands Krauklis (Vidzemes partija) un Juris Pūce («Latvijas attīstībai»).

Viņš teica, ka decembrī un janvārī par to notiks sarunas starp vairākām partijām, arī ar jaundibināto «Kustību Par!». «Domāju, ka šajās sarunās «Vienotībai» jābūt atvērtai un tā būs atvērta sarunām ar reģionālajām partijām, kuru Latvijā ir ļoti daudz,» norādīja Pabriks.

Jautāts, kāda ir personīgi viņa loma iecerētajā politiskajā apvienībā un vai viņš ir gatavs kļūt par tās premjera amata kandidātu, Pabriks norādīja, ka patlaban spekulēt par viņa lomu noteikti ir pāragri, jo nav zināms, vai šāda apvienība tiks izveidota un kuras partijas tajā būs. «Es nekad neesmu teicis, ka aizbraucu uz Briseli, lai tur paliktu. Kā man tālāk virzīsies dzīve politikā - par to ir pāragri spriest,» uzsvēra Pabriks.

EP deputāts ir pārliecināts, ka Latvijai ir vajadzīgi pieredzes bagāti politiķi un ministri. Viņaprāt, tādi ir «Vienotības» rindās. «Latvijas politika nav tik bagāta, lai šādus cilvēkus pēc četriem gadiem «izmestu mēslainē«. Iespējams, «Vienotības» rindās ir daži cilvēki, kuriem nevajadzētu atkārtoti kandidēt un kuriem būtu jāaiziet no politikas. Tomēr lielākā daļa «Vienotības» politiķu ir godprātīgi un labi strādājuši,» pārliecināts eiroparlamentārietis.

«»Vienotība» iekšēji ir bijusi diezgan fragmentēta. Nav bijusi pietiekama iekšējā disciplīna uz demokrātijas rēķina. Mēs neesam savlaicīgi izdarījuši secinājumus, ka kādam politiķim ir jāaiziet un kādam jaunam ir jānāk viņa vietā. Bet tās ir klasiskas partiju problēmas. Es ceru, ka mēs mācīsimies arī no citu partiju, ne tikai no savām kļūdām. Jaunajai politiskajai apvienībai, ko gribam izveidot, ir jāspēj Latviju virzīt atkal uz priekšu un pieļaut pēc iespējas mazāk kļūdu,» norāda EP deputāts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu