Laizāne: Latvijas Radio darbinieki pirmie iebildīs, ja sastapsies ar savas neatkarības ietekmēšanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Radio darbinieki, tajā skaitā žurnālisti pirmie iebildīs, ja sastapsies ar savu neatkarības ietekmēšanu, šādu pārliecību saistībā ar publiski izskanējušajām bažām pauda Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Inese Laizāne (VL-TB/LNNK).

Taujāta par situāciju ar Sanitas Dikas-Bokmelderes iecelšanu par radio valdes locekli un vai, ņemot vērā izskanējušās bažas, kādam šajā situācijā būtu tiesības izdarīt spiedienu, lai atceltu šo lēmumu, Laizāne atbildēja, ka tam noteikti nevajadzētu būt politiskam spiedienam.

Komisijas priekšsēdētāja arī uzsvēra, ka nedrīkst sodīt cilvēku, neļaujot viņam ieņemt šo amatu, tāpēc, ka persona ir bijusi politiski aktīva. Citādāk nonākam pretrunās, ka aicinām cilvēkus aktīvāk iesaistīties sabiedriskajos procesos, bet sodām, aizliedzot ieņemt kādus amatus, skaidroja Laizāne.

Politiķe pieļauj, ka juridiski droši vien varēja lemt par konkursa uz radio valdes locekļa amatu noslēgšanos bez rezultāta, taču šādam solim būtu bijis jābūt pamatotam. Reizē Laizāne norādīja, ka nav pamata domāt, ka konkurss nebūtu rīkots rūpīgi.

Vaicāta par iespēju uzlabot sabiedrisko mediju vadības atlasi, politiķe atbildēja, ka par to būtu jādiskutē. Tomēr viņa nav pārliecināta, ka konkursam būtu jābūt atklātam no pirmā brīža, jo «vieglprātīgi spēlējoties ar cilvēku reputāciju» var izveidoties situācija, kad vairs nebūtu neviens, kas vēlētos piedalīties konkursā.

Kā ziņots, Latvijas Radio valdes locekļa amatā programmu attīstības jautājumos Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome iecēlusi vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Kaspara Gerharda (VL-TB/LNNK) padomnieci Diku-Bokmelderi.

Dika-Bokmeldere 2011.gadā kandidēja 11.Saeimas vēlēšanas no «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK) saraksta Vidzemē, taču netika ievēlēta.

Jau vēstīts, ka Rīgas Stradiņa universitātes Komunikācijas fakultātes Komunikācijas studiju katedras vadītāja profesore Anda Rožukalne uzskata, ka Dika-Bokmeldere ir neatbilstoša valdes locekļa amatam sabiedriskajā medijā.

Viņa norādīja, ka Dikai-Bokmelderei nav atbilstošas pieredzes un ir saistība ar politiku, kas kompromitē viņu, kā amatpersonu. Profesore uzsvēra, ka nav saprotams, kādēļ Dika-Bokmeldere ir izvēlēta šim amatam, ja ne vienīgi, lai būtu «izdevīgs cilvēks no politiskā viedokļa».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu