Eksperte: Sanita Dika-Bokmeldere nav atbilstoša valdes locekļa amatam sabiedriskajā medijā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Jaunievēlētā Latvijas Radio (LR) valdes locekle programmu attīstības jautājumos Sanita Dika-Bokmeldere ir neatbilstoša valdes locekļa amatam sabiedriskajā medijā, pauda Rīgas Stradiņa universitātes Komunikācijas fakultātes Komunikācijas studiju katedras vadītāja profesore Anda Rožukalne.

Viņa norādīja, ka Dikai-Bokmelderei nav atbilstošas pieredzes un ir saistība ar politiku, kas kompromitē viņu, kā amatpersonu. Profesore uzsvēra, ka nav saprotams, kādēļ Dika-Bokmeldere ir izvēlēta šim amatam, ja ne vienīgi, lai būtu « izdevīgs cilvēks no politiskā viedokļa».

Rožukalne sacīja, ka Dikas-Bokmelderes jaunie amata pienākumi būs saistīti ar LR programmu izveidi, taču precīzi viņas ietekmi ir grūti paredzēt, jo LR strādā daudz profesionālu cilvēku. Tāpat profesore uzsvēra, ka viņai nav skaidrs, kāds būs jaunās valdes locekles piedāvājums LR attīstībai un tik tad, kad tas būs zināms, varēs lemt par viņas potenciālo ietekmi.

Jau ziņots, ka NEPLP LR valdes locekļa amatā programmu attīstības jautājumos iecēlusi vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Kaspara Gerharda (VL-TB/LNNK) padomnieci Diku-Bokmelderi.

Dika-Bokmeldere 2011.gadā kandidēja 11.Saeimas vēlēšanas no VL-TB/LNNK saraksta Vidzemē, taču netika ievēlēta. Dika-Bokmeldere iepriekš aģentūrai LETA sacīja, ka ir apturējusi darbību VL-TB/LNNK, kad pieteicās konkursam uz šo amatu.

Jaunā LR valdes locekle savā sociālā tīkla «LinkedIn» kontā norādījusi, ka viņa ir 2011.gadā dibinātās kokapstrādes pakalpojumu sniedzējas SIA «Inopharm» īpašniece. Atbilstoši informācijai «Firmas.lv», viņai pieder 100% uzņēmuma kapitāla daļu. Pērn uzņēmums strādājis ar 11 000 eiro apgrozījumu un 2400 eiro peļņu.

Tāpat viņa no 2015. līdz 2016.gadam bijusi Cēsu uzņēmuma SIA «Kulba» direktore, savukārt no 2002. līdz 2016.gadam viņai piederēja reklāmas aģentūra SIA «VVD mārketinga komunikācijas». Dika-Bokmeldere no 2000. līdz 2001.gadam strādāja arī par moderatori SIA «TV3 Latvia», bet no 1998. līdz 2000.gadam viņa darbojās kā ziņu redaktore AS «Radio SWH».

Kā ziņots, aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka Nominācijas komisija LR valdes locekļa amatam programmu attīstības jautājumos līdz ar Diku-Bokmelderi izvirzīja arī producentu Juri Milleru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu