Ar Rīgas pilsētas goda rakstiem apbalvos vairākus sabiedrībā pazīstamus cilvēkus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

18.novembrī VEF Kultūras pils atklāšanas svētku laikā tiks pasniegti vairāki Rīgas domes apbalvojumi, kurus šogad saņems sportiste Aļona Ostapenko, Uļjana Semjonova un citi sabiedrībā pazīstami cilvēki, informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāve Dzintra Āboliņa.

Apbalvojums «Gada rīdzinieks» šogad tiks pasniegts Aļona Ostapenko par izciliem panākumiem augsta līmeņa tenisa sacensībās un Rīgas atpazīstamības veicināšanu pasaulē.

Uļjana Semjonova par mūža ieguldījumu basketbolā un uzticību Rīgai svinīgajā ceremonijā tiks pasniegts Rīgas domes Goda raksts un balva. Savukārt Rīgas domes Atzinības raksti tiks pasniegti muzeja «Rīgas Jūgendstila centrs» direktorei Agritai Tipānei par jūgendstila kultūras vērtību uzkrāšanu, saglabāšanu un popularizēšanu un Rīgas atpazīstamības veicināšanu pasaulē, kā arī mākslas zinātnes doktorei Annai Ancānei par 17.gadsimta otrās puses Rīgas arhitektūras un pilsētbūvniecības pētījumiem un Rīgas vārda popularizēšanu pasaulē.

Svinīgajā sanāksmē tiks pasniegta arī Rīgas domes un Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) balva. To saņems LZA goda loceklis Guntis Gailītis par ieguldījumu Rīgas kultūras pieminekļu izpētē un kopšanā un Rīgas atpazīstamības veicināšanu pasaulē. Pretendentu šim apbalvojumam izvirza LZA.

Uz pašvaldības apbalvojumu «Gada rīdzinieks» var pretendēt jebkuras valsts piederības un tautības persona, kas sasniegusi 18 gadu vecumu un ar savu talantu un darbu ir veicinājusi Rīgas atpazīstamību un pievērsusi sabiedrības uzmanību Latvijas galvaspilsētai. Pretendentus apbalvojumam varēja pieteikt arī ikviens Rīgas iedzīvotājs.

Iesūtītos pieteikumus vērtēja žūrija Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (S) un viņa vietnieka Andra Amerika (GKR) vadībā. Žūrijā bija Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktore Māra Lāce, Latvijas Nacionālās operas un baleta direktors Zigmars Liepiņš, LZA prezidents Ojārs Spārītis, Rīgas Tehniskās universitātes rektors, akadēmiķis Leonīds Ribickis, sociologs Arnis Kaktiņš, un citi sabiedrībā pazīstami cilvēki.

Līdz šim apbalvojumu «Gada rīdzinieks» saņēmis Maestro Raimonds Pauls, diriģenti Romāns Vanags un Māris Sirmais, režisors Alvis Hermanis, hokeja treneris Jūliuss Šuplers, Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars, māksliniece Džemma Skulme, mecenāti Ināra un Boriss Teterevi, kā arī Zaiga un Māris Gaiļi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu