Waymo sāks izmantot mašīnas bez vadītāja un konkurēs ar Uber

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Waymo ir interneta giganta Google mātes kompānijas Alphabet autonomo automobiļu projekts, kurš jau ir nobriedis tiktāl, lai sāktu darboties sabiedrības interesēs.

Waymo jau tuvāko mēnešu laikā sāks sniegt pakalpojumus Arizonas štata Fīniksā. Par to aģentūrai Reuters pastāstījis uzņēmuma vadītājs Džons Krafčiks. Fīniksa par pirmo pakalpojumu sniegšanas vietu izvēlēta tādēļ, ka pilsēta atrodas reģionā ar sausiem un viegli prognozējamiem laika apstākļiem. Lai autonomās braukšanas sistēmas uzticami darbotos arī lietū un sniegā, izstrādātājiem vēl ir ko darīt.

Ievada fāzē Waymo autonomajos auto, kas būs atbilstoši pārbūvēti Chrysler Pacifica miniveni, atradīsies uzņēmuma pārstāvis. Paredzēts, ka viņš automobiļa vadības sviras neaiztiks, taču varēs palīdzēt ārkārtas situācijās.

Foto: AFP/ScanPix

Kad projekts būs «ieskrējies», pasažieri Waymo mašīnās atradīsies vieni paši. Automobiļos gan būs avārijas slēdzis to apturēšanai.

Pagaidām nav zināms, kad tieši Waymo mašīnas sāks patstāvīgi sniegt pakalpojumus. Zināms turpretī ir tas, ka sākotnēji Waymo pakalpojumi būs bez maksas. Maksu par pakalpojumiem uzņēmums sāks iekasēt vēlāk.

Var piebilst, ka Waymo uzskatāms par pionieri autonomo auto izstrādē, jo testi tiek veikti jau vairāk nekā astoņus gadus un līdz šim aizvadīti sešos ASV štatos.

Foto: Reuters/ScanPix
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu