Pašnāvnieku sarīkotos sprādzienos Kirkūkā nogalināti seši cilvēki

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Divos pašnāvnieku sarīkotos sprādzienos Irākā Kirkūkas pilsētas centrā nogalināti vismaz seši cilvēki, bet vairāk nekā 20 ievainoti, pavēstīja avoti policijā un slimnīcās.

Uzbrukumi bijuši vērsti pret bijušo policijas iecirkni, kuru izmanto ietekmīgā irākiešu garīdznieka Moktada as Sadra vadītais šiītu paramilitārais formējums «Saraya al-Salam», pavēstīja avots drošības struktūrās, kas vēlējās palikt anonīms.

Par Kirkūkas provinces piederību pastāv domstarpības Irākas centrālās valdības un kurdu autonomijas starpā.

Kirkūkas province, kurā dzīvo kā kurdi, tā arī arābi un turkmēņi, neietilpst autonomajā Kurdistānas reģionā, taču 25.septembrī arī tur, tāpat kā pārējās trijās kurdu provincēs, notika neatkarības referendums, kurā pārliecinošs vairākums balsotāju atbalstīja atdalīšanos no Irākas.

Bagdāde uz to reaģēja, dodot pavēli pārņemt kurdu kontrolētās pozīcijas Kirkūkas provincē, un visumā kurdu zemessardzes vienības tās atstāja bez pretestības.

Irākas diktatora Sadama Huseina varas gaidos tika īstenota Kirkūkas provinces arabizācijas politika, izspiežot no tās kurdus un citas mazākumtautības, un izmitinot reģionā arābu kolonistus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu