Konkursā meklē jaunu Latvijas Jūras akadēmijas rektoru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Jūras akadēmija

Latvijas Jūras akadēmija (LJA) izsludinājusi atklātu konkursu uz akadēmijas rektora amatu, liecina publikācija oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis».

Rektora amata kandidātiem līdz 26.novembrim LJA rektorātā jāiesniedz iesniegums, kas adresēts LJA Satversmes sapulces priekšsēdētājam, izglītības, zinātnisko un akadēmisko dokumentu kopijas, uzrādot oriģinālus, darba un dzīves gājums ar izvērstu pretendenta zinātniskās, pedagoģiskās, administratīvi organizatoriskās, profesionālās un sabiedriskās darbības aprakstu, pēdējo septiņu gadu laikā, klāt pievienojot dokumentus, kas apliecina pretendenta atbilstību izvirzītajām prasībām.

Amata kandidātiem tāpat jāiesniedz LJA vadības un attīstības koncepcija turpmāko piecu darbības gadu periodam.

LJA rektora amata pretendentam jāatbilst valsts amatpersonai izglītības nozarē izvirzītām prasībām, jābūt profesoram vai ieguvušam doktora zinātnisko grādu, jābūt ne mazāk kā piecu gadu darba pieredzei vadošā amatā pēdējo 15 gadu laikā, jābūt vismaz piecu gadu akadēmiskā darba pieredzei augstākās izglītības iestādē, kā arī jābūt darba stāžam ne mazākam par septiņiem gadiem jūrniecības nozarē.

Rektora vēlēšanas notiks 11.decembrī plkst.16.

Patlaban LJA rektora vietas izpildītājs ir Andrejs Zvaigzne. Viņu šajā amatā apstiprināja, līdzšinējam rektoram Jānim Bērziņam pērn decembrī dodoties aizsaulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu