VADC filiāles Rīgas centrā būvdarbus plānots pabeigt novembra vidū

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Google Maps

Valsts asinsdonora centra (VADC) Merķeļa ielas 11 filiāles būvdarbus plānots pabeigt novembra vidū, aģentūrai LETA pavēstīja centra pārstāvis Jānis Vecvagars.

Viņš norādīja, ka aprīlī valdības piešķirtā finansējuma dēļ patlaban VADC Merķeļa ielas filiālē notiek telpu grupas vienkāršotā atjaunošana - telpu rekonstrukcija, pārbūvējot starpsienas, tiek nodrošināta vides pieejamība cilvēkiem ar kustību traucējumiem un aprīkotas labierīcības.

Vecvagars norādīja, ka pēc būvdarbu pabeigšanas novembra vidū turpināsies telpu aprīkošanas un labiekārtošanas darbi. «Kad šie darbi būs paveikti, objektu nodosim ekspluatācijā, un darbu uzsāksim, tiklīdz būsim saņēmuši atļauju to darīt,» sacīja VADC pārstāvis.

Jau ziņots, ka valdība aprīļa sākumā atbalstīja 24 569 eiro no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķiršanu VADC, lai tas spētu nodrošināt stacionārās vietnes Merķeļa ielā 11, Rīgā, darbības sākšanu.

VADC iepriekš saņēma Veselības inspekcijas atzinumu, kurā tika norādīts, ka Merķeļa ielā filiāli pagaidām nevar atvērt, jo vispirms centram jānodrošina pieejamība personām ar funkcionāliem traucējumiem.

Patlaban VADC iznomātajās telpās atrodas darbinieku garderobes telpa, taču tā tiks pārveidota par tualetes telpu personām ar funkcionāliem traucējumiem. Vienlaicīgi, lai nodrošinātu darbiniekiem garderobes telpu, nepieciešams iznomāt papildus telpu ēkā citā stāvā.

Veselības ministrija norāda, ka šāda projekta izmaksas varētu būt 24 569 eiro, tomēr VADC budžetā finanšu līdzekļi šādām izdevumu pozīcijām nav ieplānoti.

    KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
    Aktuālais šodien
    Svarīgākais
    Uz augšu