Daļa «Vidzemes partijas» biedru neviennozīmīgi vērtē ideju par apvienošanos ar citām partijām

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Daļa «Vidzemes partijas» biedru Vidzemē pauž atbalstu idejai par apvienošanos ar citiem politiskajiem spēkiem uz nākamā gada Saeimas vēlēšanām. Tomēr ir arī tādi, kuri šaubas, vai tas nāks par labu pašai partijai.

Rūjienas novada domes priekšsēdētājs Guntis Gladkins («Vidzemes partija») aicinājumā apvienoties saskata pirmo soli, lai mudinātu vēl neizlēmušos un tos, kuri domā par savas partijas maiņu.

«Kas pirmais pie galda, tas droši vien tur arī paliek. Pārējie paliek fonā,» saka deputāts un norāda, ka katrs no politiskajiem spēkiem uz pārrunām nāk ar domu iegūt ko savu. Svarīgi ir arī tas, ka jaunais politiskais veidojums var saglabāt tikai viena politiskā spēka vārdu.

«Nav runa par to, ka nevarētu sadarboties. Ir jāatrod kopēja forma un saturs,» saka Gladkins un stāsta, ka LRA un «Vidzemes partija» otrdien lems par turpmāku sadarbību. Pēdējais gan ir paudis gatavību turpināt sastrādāties, kamēr no LRA puses jaušamas šaubas, stāsta politiķis.

Alūksnes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Dzintars Adlers (Vidzemes partija, LRA) ideju apvienoties vērtēja kā apsveicamu, savukārt Madonas novada domes deputāts Andris Dombrovskis, kurš pēdējās pašvaldību vēlēšanās startēja no Vidzemes partijas» saraksta, uzskata, ka partiju apvienošanās neietekmētu reģionos notiekošo. Tāpat deputāts uzskata, ka apvienošanās ar «Vienotību» «Vidzemes partijai» varētu tikai kaitēt.

Arī Alojas novada deputāta Jāņa Bakmaņa («Vidzemes partija») acīs iecere nevieš pārliecību. Politiķis nenoliedz, ka partijām ir jāmeklē veidi, kā sastrādāties, taču pirms partiju apvienošanas, derētu padomāt, vai tās spēkos būs noturēt vēlētāju arī bez citu spēku palīdzības.

Jau vēstīts, ka vairāki partijas Latvijas attīstībai un atsevišķi partiju «Vienotība», LRA un Vidzemes partijas politiķi aicina izbeigt politisko spēku sadrumstalotību un apvienot mūsdienīgi domājošus politiķus un partijas no visas Latvijas.

Mārtiņš Bondars (LRA/LA), Artis Pabriks (V), Vents Armands Krauklis (Vidzemes partija) un Juris Pūce (LA) aicina apvienot spēkus startam nākamā gada Saeimas vēlēšanās.

Politiķi norāda, ka startam 2018.gada Saeimas vēlēšanās ir nepieciešams apvienot izlēmīgus un mūsdienīgi domājošus politiķus un partijas no visas Latvijas, kuru vērtības sakņojas Rietumu demokrātijā un kam rūp mūsdienīga, izlēmīga un dinamiska Latvija, nevis tikai tās galvaspilsēta Rīga.

Krauklis, novērojot procesus savā pašvaldībā un reģionos kopumā, norāda, ka valsts lēnīgums un darbības imitācija aizbiedē jaunus un uzņēmīgus cilvēkus, iznīcina darbavietas, kā rezultātā reģioni kļūst aizvien tukšāki.

«Tāpēc aicinām apvienot spēkus kopīgam startam, lai iestātos par visu Latvijas novadu interesēm un risinātu valstiski svarīgus jautājumus, nevis pārstāvētu tikai Rīgu vai nelielu grupu intereses. Situācijā, kad tiek apšaubītas demokrātiskās Rietumu vērtības ir bīstama - tikai četru gadu laikā orientācija uz Austrumiem var izmainīt Latviju līdz nepazīšanai,» norāda Bondars.

13.Saeimas vēlēšanas paredzētas 2018.gada oktobrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu