Kas vieno ES komisāru, bankas prezidentu un arhibīskapu? Jeb vasaras skolai-semināram «Alfa» – 50!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

2017. gada 20. oktobrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks Jaunatnes fonda «Vertikāle» organizētā vasaras skolas-semināra «Alfa» 50. gadskārtas konference. Šajā pasākumā kopā pulcēsies bijušie vasaras skolas-semināra «Alfa» dalībnieki – Latvijas gaišākie prāti, valsts un starptautisko mācību priekšmetu olimpiāžu uzvarētāji 50 gadu garumā, gan jaunie un pieredzes bagātie, gan studenti un profesori, politiķi, pedagogi, lektori, atbalstītāji, lai kopā atzīmētu šī unikālā pasākuma nozīmīgumu Latvijai un motivētu jauniešus turpmākajam darbam zinātnē.

Vasaras skola-seminārs «Alfa» ir orientēta uz fundamentālo zinātņu – matemātikas, datorzinātnes, fizikas, ķīmijas, bioloģijas, kā arī sociālo zinātņu padziļinātu apmācību. Tās kontingents ir ap 50 vecāko klašu skolēni, kuri jau ir guvuši atzītus panākums izvēlētajā zinātnes nozarē, ir valsts mācību priekšmetu un starptautisko olimpiāžu uzvarētāji un skolēnu zinātnisko konkursu laureāti.

Ik gadu trīs nedēļu ilgajā vasaras skolā-seminārā notiek vairāk nekā 200 nodarbību, kuras vada Latvijas augstskolu mācību spēki, lektori un profesori, zinātnisko institūtu vadošie speciālisti un sabiedrībā nozīmīgas personības. Skolēni veic teorētiskus un praktiskus pētniecības darbus. Paralēli mācību darbam jaunieši aktīvi piedalās interešu izglītības aktivitātēs. Vasaras skolā-seminārā iegūtās zināšanas un pieredze ne reti kalpo par stūrakmeni iekļūšanai pasaules prestižākajās augstskolās.

Bijušo alfiešu vidū ir matemātiķis un datorzinātnieks A. Ambainis, kvantu fiziķs V. Kaščejevs, LU bijušais rektors M. Auziņš, Eiropas Komisijas viceprezidents V. Dombrovskis, bijušais Eiropas Savienības komisārs A. Piebalgs, Latvijas Bankas prezidents I. Rimšēvičs, «Prudentia» padomes loceklis Ģ. Rungainis, arhibīskaps Jānis Vanags, kā arī daudzi ievērojami zinātnieki, mācību spēki Latvijas augstskolās un pētniecības institūtos.

«Alfas» dalībnieki, lektori un audzinātāji ir aicināti reģistrēties dalībai pasākumā «Alfa - izglītībai un zinātnei 50 gados» vietnē http://alfas.miga.lv/. Konferences sākums plkst. 19.00 (ierašanās no plkst. 18.30), saviesīgā daļa no plkst. 21.00

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu