Kāds liktenis pēc 16.oktobra piemeklēs populāro Marijas ielas graustu?

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Rīgā, Marijas ielā 6, esošās ēkas īpašniekiem līdz 16.oktobrim pilnībā jānovērš apdraudējums, ko ēkas stāvoklis var radīt iedzīvotājiem, informēja Rīgas domes Īpašumu departamentā.

Rīgas pašvaldības departamentu operatīvajā sanāksmē tika nolemts, ka īpašniekiem līdz 9.oktobrim ap ēkas fasādi jāuzstāda sastatnes un jānovērtē tās tehniskais stāvoklis, kā arī uz ietves jāuzstāda gājēju tunelis. Tā kā drošības pasākumu darbi ir uzsākti, departaments līdz 16.oktobrim devis laiku tos pilnībā realizēt.

Pretējā gadījumā Rīgas dome uzsāks mājas piespiedu sakārtošanu, naudu par to piedzenot no īpašniekiem. Provizoriski ēkas piespiedu sakārtošanas darbi varētu izmaksāt aptuveni 20 000 eiro.

Jau ziņots, ka 29.septembra Vidi degradējušo būvju komisijas sēdē ēkas īpašnieki solīja līdz nākamā gada augustam veikt Marijas ielā 6 esošā grausta fasādes renovācijas darbus. Taču jau 1.oktobrī no grausta uz ietves un ielas braucamās daļas nokrita fasādes fragments. Burovs par šo jautājumu sasauca operatīvo sanāksmi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu