Vācijas «zaļie» gatavi kompromisam koalīcijas sarunās

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Vācijas «zaļo» partija pirmdien paudusi gatavību kompromisam pēc tam, kad Vācijas kancleres Angeles Merkeles vadītā Kristīgo demokrātu savienība (CDU) svētdienas vakarā panāca vienošanos ar savu māsaspartiju Bavārijā Kristīgi sociālo savienību (CSU) par Vācijā gadā uzņemamo patvēruma meklētāju skaita ierobežošanu.

Pēc desmit stundu ilgām sarunām Berlīnē CDU un CSU pārstāvji panāca vienošanos, ka Vācijā gadā uzņemamo patvēruma meklētāju skaits jāierobežo līdz 200 000, kā to bija pieprasījis CSU līderis un Bavārijas federālās zemes premjerministrs Horsts Zēhofers.

«Zaļo» līdzpriekšsēdētājs Džems Ezdemirs, kurš ir stingrs šādu ierobežojumu oponents, raidorganizācijai ZDR paziņoja, ka sarunām ar Merkeles vadīto bloku un liberālo Brīvo demokrātu partiju (FDP) jāsākas drīz un «kompromiss nozīmēm, ka visi piekāpsies».

CSU ģenerālsekretārs Andreass Šoiers ZDF sacīja, ka «zaļajiem», lai iesaistītos koalīcijas sarunās, beidzot ir jāatgriežas realitātē, akceptējot ierobežojumus imigrācijai.

CSU jūlijā pieņemtajā priekšvēlēšanu manifestā bija teikts, ka Vācijā gadā nedrīkst uzņemt vairāk par 200 000 patvēruma meklētājiem. Savukārt Merkele iepriekš paziņoja, ka ir pret šādu ierobežojumu, jo tas būtu antikonstitucionāls.

CSU darbojas Bavārijā, bet CDU - pārējās Vācijas federālajās zemēs. Federālajā līmenī abas partijas darbojas koalīcijā.

24.septembrī Vācijā notika parlamenta apakšpalātas Bundestāga vēlēšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu