Palestīniešu valdība tiekas Gazas joslā pirmo reizi kopš 2014.gada

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmo reizi kopš 2014.gada palestīniešu pašpārvaldes ministru kabinets otrdien uz sēdi sanācis Gazas joslā, šādi sperot vēl vienu soli, lai starptautiski atzītā palestīniešu teritoriju valdība atgūtu kontroli pār Vidusjūras piekrastes anklāvu.

Sēdes atklāšanas runā premjerministrs Rami Hamdalla no jauna pauda solījumu darīt galu desmit gadus ilgušajam strīdam starp kustību «Hamas», kas kontrolē Gazas joslu, un viņa Rietumkrastā bāzēto valdību.

«Mēs esam šeit, lai pāršķirtu sašķeltības lappusi, nostatītu nacionālo projektu pareizajā virzienā un nodibinātu [palestīniešu] valsti,» viņš sacīja.

Sēde notika palestīniešu pašpārvaldes prezidenta Mahmuda Abasa oficiālajā Gazas rezidencē telpā, kurā pie sienām bija izvietoti Abasa un leģendārā palestīniešu līdera Jasira Arafata portreti.

Šī ir pirmā reize, kad valdības sēde notiek Gazas joslā kopš 2014.gada novembra, kaut gan Hamdalla anklāvu apmeklēja nākamajā gadā, tiesa gan, bez ministriem.

Kopš 2006.gada janvārī palestīniešu parlamenta vēlēšanās uzvarēja «Hamas», tās attiecības ar vēlēšanās zaudējušo Abasa grupējumu «Fatah» bijušas saspīlētas, spriedzei dažkārt pāraugot bruņotās sadursmēs. Līdz šim palestīniešu teritorijās pastāvēja faktiska divvaldība - Gazas joslu kontrolēja «Hamas» valdība, bet Rietumkrastu - Abasa izveidotie ministru kabineti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu