KNAB pārbauda arodbiedrības LABA vadītāja ziedojumu partijai «Saskaņa»

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere / LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pēc Rīgas domes (RD) partijas «Vienotība» frakcijas vadītāja Viļņa Ķirša iesnieguma sācis pārbaudi par Latvijas apvienoto biedru arodbiedrības (LABA) valdes priekšsēdētāja Raimonda Gaiļa ziedojumu partijai «Saskaņa».

Pats KNAB neapstiprina informāciju, vai sākta pārbaude. KNAB preses pārstāve Laura Dūša aģentūrai LETA paskaidroja, ka informācija par iestādes rīcībā esošo informāciju un tās pārbaudēm sniedzama gadījumos, kad tās izpaušana netraucē un nekavē pārbaudes veikšanu un plānoto pasākumu īstenošanai, līdz ar to šobrīd KNAB «nav publiskojamas informācijas».

Aģentūras LETA rīcībā esošajā KNAB 22.septembrī adresētajā atbildē Ķirsim KNAB priekšnieka vietniece Ilze Jurča informē, ka pārbaude ir sākta.

Ķirsis lūdza izvērtēt, vai arodbiedrības LABA vadītāja, bijušā Rīgas domes deputāta no partijas «Saskaņa» Raimonda Gaiļa partijai «Saskaņa» ziedotie finanšu līdzekļi 2017.gadā 1379 eiro apmērā nav iegūti nelikumīgi, iespējams, izmantojot pašvaldības līdzekļus.

Tāpat Ķirsis lūdza KNAB izvērtēt, vai biedrības «Arodbiedrību koordinācijas centrs» valdes locekļu darbībās, pieņemot lēmumu iegādāties zemi sporta bāzes attīstīšanai un ieguldot SIA «AKC sporta bāze «Pļavnieki«» pamatkapitālā, iespējams, saņemto finansējumu no RD kapitālsabiedrībām - «Rīgas satiksme» un «Rīgas namu pārvaldnieks», nav saskatāmas publiskas personas finanšu līdzekļu izšķērdēšanas pazīmes. Arī par šo Ķirša sniegto informāciju KNAB sākta pārbaude, liecina Jurčas atbilde Ķirsim.

Ķirsis norādīja, ka Latvijas Televīzija publiskoja informāciju, ka Arodbiedrību koordinācijas centrs, kurš kopā ar arodbiedrību LABA līdz šim ik gadu saņem vairākus miljonus eiro no «Rīgas satiksme» un «Rīgas namu pārvaldnieks», ir iztērējis līdzekļus, lai iegādātos papildus zemi Arodbiedrību koordinācijas centra sporta bāzes «Pļavnieki» vajadzībām. Puse zemes piederējusi arodbiedrības LABA vadītājam, bijušajam Rīgas domes deputātam no partijas «Saskaņa» Raimondam Gailim, bet otra puse arodbiedrības LABA biedra ģimenei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu