Vairums vāciešu atbalsta konservatīvo, liberāļu un «zaļo» koalīciju

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Aptuveni 59% vāciešu atbalsta trīspusējo koalīciju starp kancleres Angelas Merkeles vadītajiem konservatīvajiem, liberāļiem un «zaļajiem», liecina piektdien publiskotie aptaujas rezultāti.

Saskaņā ar raidorganizācijas ZDF aptauju tikai aptuveni piektdaļa jeb 22% vāciešu uzskata, ka tā dēvētā Jamaikas koalīcija, kuru veidotu Merkeles vadītie kristīgie demokrāti (CDU), viņu Bavārijas meitaspartija - Kristīgi sociālā savienība (CSU), liberālā Brīvo demokrātu partija (FDP) un «zaļie», nav vēlama.

Vēl 15% aptaujāto nav varējuši paust konkrētu viedokli šajā jautājumā.

Vienlaikus konstatēts, ka nav daudz tādu vāciešu, kas vēlētos, lai pie varas paliktu tā dēvētā lielā koalīcija, kuru veido CDU/CSU un sociāldemokrāti (SPD) un kas pārvaldījusi valsti pēdējos četrus gadus.

Tikai 23% respondentu dotu priekšroku «lielajai koalīcijai», nevis «Jamaikas koalīcijai», kas savu nosaukumu ieguvusi atbilstoši tās iespējamo dalībnieku krāsām, kuras atrodamas arī šīs Karību reģiona valsts karogā.

Savukārt 41% vāciešu ir pārliecināti, ka «lielā koalīcija» būtu sliktāka nekā «Jamaikas koalīcija».

SPD, kas svētdien notikušajās Bundestāga vēlēšanās, cieta smagāko sakāvi Vācijas pēckara vēsturē, paziņojusi, ka pāriet opozīcijā, un gandrīz 63% vāciešu atzinuši, ka tas ir pareizi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu