Bijušo ASV kongresmeni notiesā par piedauzīgu ziņu sūtīšanu pusaudzei

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Bijušajam ASV kongresmenim Entonijam Vīneram piespriests 21 mēneša cietumsods par piedauzīgu interneta saraksti ar 15 gadus vecu meiteni, vēsta aģentūra AP. Vairāki seksa skandāli Vīneram maksāja krēslu Kongresā un cerības uz Ņujorkas mēra amatu, kā arī noveda pie laulības šķiršanas.

53 gadus vecajam Vīneram jāierodas cietumā ne vēlāk kā 6.novembrī. Viņam noteikta sodanauda 10 000 ASV dolāru apmērā, kā arī obligāta dalība dzimumnoziedzniekiem paredzētā ārstēšanas kursā.

Vīners tiesas zālē sevi nodēvēja par «ļoti slimu cilvēku, kurš tāds ir bijis ļoti ilgu laiku». Viņš atvainojās pusaudzei no Ziemeļkarolīnas, ar kuru aplikācijās «Snapchat» un «Skype» apmainījās ar nepiedienīgām ziņām un attēliem.

Vīnera pirmais «sekstinga» skandāls 2011.gadā noveda pie amata atstāšanas ASV Kongresā. 2013.gadā līdzīgi izgājieni nolēma neveiksmei viņa centienus iegūt Ņujorkas mēra krēslu, savukārt 2016.gadā, izmeklējot Vīnera saraksti ar pusaudzi, Federālās izmeklēšanas birojs (FIB) bijušā politiķa datorā uzgāja saraksti starp Vīnera sievu Humu Abedinu un prezidenta amata kandidāti Hilariju Klintoni, kā rezultātā toreizējais FIB direktors Džeimss Komijs paziņoja, ka no jauna atvērs izmeklēšanu Klintones privātā servera lietā. Lai arī dažas dienas pirms vēlēšanām FIB paziņoja, ka nekas jauns e-pastos neesot atrasts, nesenā intervijā Klintone nosauca Komija iejaukšanos par «noteicošo faktoru», kāpēc viņa vēlēšanās zaudēja.

Vīnera advokāts sacīja, ka viņa klients vairāku gadu laikā esot sarakstījies ar simtiem sieviešu. Laikā, kad notika Vīnera sarakste ar pusaudzi, viņš sazinājās ar vēl apmēram 19 citām sievietēm, norāda AP.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu