Vadītājs mēģina piekukuļot policistus, piedāvājot € 300

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

13.septembra vakarā Rēzeknes policijas iecirknī tika saņemts zvans no kāda iedzīvotāja, kurš paziņoja, ka Rēzeknes novada Griškānu pagastā uz autoceļa Rēzekne-Kaunata (uzreiz izbraucot no pilsētas) šķērsām brauktuvei ir novietota kāda automašīna, kura traucē transportlīdzekļu satiksmei.

Informācijas pārbaudei uz notikuma vietu devās ceļu policijas ekipāža. Brīdī, kad policisti tuvojās automašīnai, kas tiešām bija novietota šķērsām brauktuvei, tās vadītājs, pamanot policiju, mēģināja aizbraukt prom. Policisti apturēja automašīnu Škoda, kuru vadīja 1966.gadā dzimis Rēzeknes iedzīvotājs.

Policistiem bija pamatotas aizdomas, ka automašīnas vadītājs atrodas alkohola vai narkotisko vielu reibumā, taču viņš atteicās no jebkādām medicīniskām pārbaudēm, tā vietā piedāvājot policistiem 300 eiro lielu kukuli, lai netiktu sastādīts protokols.

Par kukuļa piedāvāšanu valsts amatpersonām pret vadītāju sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323.panta 1.daļas, kas paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Tostarp par atteikšanos no medicīniskās pārbaudes alkohola koncentrācijas noteikšanai, narkotisko vai citu apreibinošo vielu ietekmes pārbaudes vīrietim draud administratīvais arests no 10 līdz 15 diennaktīm, naudas sods no 1200 līdz 1400 eiro un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšana uz četriem gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu