Vācijā sarucis atbalsts Merkeles partijai

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Atbalsts Vācijas kancleres Angelas Merkeles konservatīvajiem (CDU/CSU) sarucis līdz zemākajai atzīmei pēdējo četru mēnešu laikā, liecina trešdien publiskotie sabiedriskās domas aptaujas rezultāti. Tiesa gan, 63 gadus vecajai politiķei joprojām ir vislabākās izredzes uzvarēt 24.septembra Bundestāga vēlēšanās.

Atbalsts CDU/CSU sarucis par vienu procentpunktu līdz 37% līmenim, konstatēts pētījumu centra «Forsa» iknedēļas aptaujā, kur arī norādīts, ka ceturtā daļa vēlētāju savu izvēli joprojām nav izdarījusi.

CDU/CSU atrodas pārliecinošā vadībā pār tuvākajiem konkurentiem sociāldemokrātiem (SPD), kurus nemainīgi atbalstīt gatavi 23%.

Par radikāļu partiju «Kreisie» gatavi balsot 10%, labējo pretimigrācijas partiju «Alternatīva Vācijai» - 9%, bet «zaļajiem» un brīvajiem demokrātiem (FDP) - 8% vēlētāju.

48% aptaujāto vēlas, lai kanclera amatā arī turpmāk atrastos Merkele, bet 22% valdības vadītāja postenī vēlas redzēt SPD līderi Martinu Šulcu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu