ASV eskadras mīnu kuģis pie Singapūras sadūries ar tirdzniecības kuģi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV eskadras mīnu kuģis pirmdienas rītā uz austrumiem no Singapūras sadūries ar tirdzniecības kuģi, un incidentā pieci amerikāņu jūrnieki ievainoti, bet vēl desmit ir pazuduši, paziņojusi ASV karaflote.

(Papildināta ziņa.)

Vadāmo raķešu eskadras mīnu kuģis «John S. McCain» bija ceļā uz Singapūru, kad tas sadūrās ar tirdzniecības kuģi «Alnic MC», kas reģistrēts kā naftas vai ķīmisko vielu tankeris un kuģo zem Libērijas karoga.

Sadursmē ASV karakuģim bojāts kreisais borts.

«Šobrīd desmit jūrnieki ir pazuduši un pieci ir ievainoti,» pavēstīja ASV karaflote.

Ir sākušies glābšanas darbi, un «John S. McCain» ieradies Čangi karaflotes bāzē Singapūrā.

Karakuģis sadursmē guvis caurumu korpusā, kā rezultātā applūdušas kajītes.

«Korpusa smago bojājumu rezultātā applūda tuvējās kajītes, ieskaitot apkalpes dzīvojamās kajītes, iekārtu un komunikāciju telpas. Apkalpes centieni mazināt kaitējumu apturēja tālāku applūšanu,» teikts karaflotes paziņojumā.

«John S. McCain» nosaukts par godu senatora Džona Makeina tēvam un vectēvam, kuru abi bija karaflotes admirāļi.

Malaizijas karaflotes komandieris paziņoja, ka glābšanas darbiem nosūtīti divi tās karaflotes kuģi, kā arī lidaparāti. Meklēšanas darbos palīdz ASV karakuģa USS «America» lidaparāti «Osprey» un helikopteri «Seahawk».

Jūnijā ASV eskadras mīnu kuģa «Fitzgerald» un Filipīnu konteinerkuģa «ACX Crystal» sadursmē pie Japānas dzīvību zaudēja septiņi ASV jūrnieki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu