Vecāķos 40 brīvprātīgie palīdz atrast pazudušu bērnu (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizvadītajās brīvdienās Rīgas pašvaldības policijas glābēji kopumā atraduši sešus nomaldījušos bērnus, un vienā gadījumā 40 brīvprātīgie palīdzējuši atrast pazudušu meitenīti, informēja Rīgas pašvaldības policija (RPP).

12.augustā glābšanas stacijā «Vecāķi» saņemta informācija, ka pirms neilga laika ūdenī pazudusi septiņus gadus veca meitenīte. Glābēji nekavējoties devās uz notikuma vietu, kur sastapts bērna tēvs. Vīrietis pastāstīja, ka meitas aktivitātes ūdenī vērojis pa gabalu, taču vienā brīdī sapratis, ka sajaucis bērnus un visu šo laiku sekojis līdzi citam bērnam.

Glābēji ar skaļruņa palīdzību izziņoja apkārtējiem par meitenes pazušanu, lai pēc iespējas ātrāk noritētu meklēšanas darbi. Izveidotas divas brīvprātīgo ķēdes 40 cilvēku sastāvā. Vienai no brīvprātīgajām izdevās meitenīti sveiku un veselu atrast. Bērns nodots tēvam un veiktas preventīva rakstura pārrunas.

Aptuveni stundu vēlāk šajā glābšanas stacijā vērsās kāda sieviete, kura pastāstīja, ka viņai pazuduši abi 10 un 14 gadus vecie dēli. Nekavējoties sākta norādītās teritorijas apsekošana. Pēc 25 minūtēm abi zēni paši atnāca uz glābšanas staciju, lai ziņotu par savu pazušanu. Zēni nodoti mātei un arī šajā gadījumā veiktas preventīva rakstura pārrunas.

Tāpat glābšanas stacijas «Vecāķi» darbinieki saņēma informāciju no Valsts policijas par kādu sievieti, kura, braucot prom no Vecāķu pludmales, uz ielas pamanījusi trīs nomaldījušās un pārsalušas mazgadīgas meitenes. Ziņotāja meitenes ieaicināja savā transportlīdzeklī līdz ierodas likumsargi.

Ierodoties norādītajā adresē, ziņotāja skaidroja, ka meitenes viņai ir zināmas, jo dzīvojot kaimiņos. Bērni nogādāti glābšanas stacijā, kur viņām iedots sauss apģērbs un silts ēdiens. Vienlaikus glābšanas stacijā ieradās meiteņu aukle, kurai bija nodoti bērni. Noskaidroti meiteņu vecāku tālruņa numuri, kuri informēti par notikušo. Vecāki lūdza meitenes nodot auklei, kura pati bērnus nogādās dzīvesvietā.

Tikmēr pie glābšanas stacijas «Lucavsala» darbiniekiem dienas otrajā pusē vērsās četri jaunieši, kuri peldvietā bija sagriezuši pēdas. Visiem sniegta pirmā medicīniskās palīdzība, pēc kā jaunieši patstāvīgi devās prom.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu