LRA varētu atbalstīt Jansonu kā parlamentārās izmeklēšanas vadītāju, ja koalīcija tā vienosies

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Reģionu apvienība (LRA) varētu atbalstīt Jansonu kā «Oligarhu lietas» parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītāju, ja koalīcija tā vienosies, sacīja LRA Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Nellija Kleinberga.

Taujāta par to, vai komisijā kā frakcijas pārstāvis turpinās strādāt Mārtiņš Šics (LRA), politiķe norādīja, ka arī šis jautājums tiks izskatīts LRA Pārstāvju sapulcē.

Šics iepriekš nobalsoja par deputātes Ingunas Sudrabas (NSL) apstiprināšanu komisijas vadītājas amatā. Šajā kontekstā ir izskanējušas arī bažas par politiķes spēju objektīvi vadīt izmeklēšanu, ņemot vērā, ka «oligarhu sarunās» tiek pieminēta arī viņa. Pati Sudraba gan norāda, ka šos izteikumus pauž tie, kuriem ir bail no parlamentārās izmeklēšanas gaidāmajiem rezultātiem.

Kleinberga skaidroja, ka iepriekš savi argumenti, kā pareizi būtu jārīkojas attiecībā uz vadītāja izvēli bija gan vienā, gan otrā pusē. Viņa norādīja, ka pašlaik frakcijā vairs nav liela mēroga spēlētāju, tāpēc sanāk pieņemt arī emocionālus lēmumus. Politiķe atzina, ka varbūt tā ir arī viņas neprasme, sākot darbu frakcijas vadītājas amatā, taču no šīs kļūdas ir jāmācās.

Kā ziņots, ja Sudraba nesaņemtu nepieciešamo pielaidi darbam ar valsts noslēpumu, vai cita līmeņa ierobežotas pieejamības informāciju, tad Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) būtu gatava komisijas priekšsēdētāja amatā atbalstīt Ritvaru Jansonu (VL-TB/LNNK).

Tas gan būtu atkarīgs arī no paša Jansona un nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK izšķiršanās par viņa kandidatūras izvirzīšanu, akcentēja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

ZZS gan šajā jautājumā «nekur nesteigsies», jo vispirms gaidīs tiesībsargājošo institūciju atzinumu par nepieciešamo pielaižu piešķiršanu vai nepiešķiršanu attiecībā uz visiem komisijas deputātiem, tajā skaitā Sudrabu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu