Policija Rīgā aizturējusi divas meklēšanā izsludinātas pusaudzes

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Policija nedēļas nogalē aizturējusi divas meklēšanā izsludinātas nepilngadīgas meitenes, informēja Rīgas pašvaldības policijas (RPP) pārstāve Lāsma Zemene.

Meitenes atrastas, kad RPP darbinieki atbildējuši uz izsaukumu par stikla pudeļu plēšanu. Ierodoties notikuma vietā, nav atrastas saplēstas pudeles, bet pamanīts vīrietis ar divām meitenēm. Pārbaudot dokumentus, noskaidrojies, ka meitenēm ir 14 un 15 gadi, kā arī abas ir izsludinātas meklēšanā. RPP darbinieki meitenes aizturēja un nogādāja Valsts policijā apstākļu noskaidrošanai.

RPP darbinieki arī saņēma izsaukumu uz Sarkandaugavu, kur vairāki jaunieši skaļi trokšņoja kāda daudzdzīvokļu nama pagalmā. Kad policijas darbinieki ieradās notikuma vietā, tika sastapti septiņi jaunieši, no kuriem divi atradās manāmā alkohola reibumā. Jaunieši skaidroja, ka iedevuši naudu kādam nepazīstam bezpajumtniekam, lai tas viņiem iegādājas alkoholu.

Nedzērušie jaunieši tika palaisti mājās, taču abi iereibušie - 17 gadīgus vecs puisis un 16 gadus veca meitene, tika nogādāti dežūrdaļā. Puisim konstatēts 2,50 promiļu reibums, bet meitenei 3,21 promiļu reibums. Ņemot vērā reibuma pakāpi, tika izsaukti mediķi, kuri jauniešus apskatīja, taču konstatēja, ka hospitalizācija viņiem nav nepieciešama.

Saistībā ar notikušo uzsāktas administratīvā pārkāpuma lietvedības par atrašanos alkohola reibumā. Tāpat informēti abu jauniešu vecāki, kuri ieradās dežūrdaļā pakaļ savām atvasēm.

Savukārt, patrulējot Vecrīgas rajonā, policijas darbinieki, pēc plkst.22 uz ielas sastapa divas 13 gadīgas meitenes. Sazvanot vecākus noskaidrojās, ka vienai meitenei māte jau vairākkārt bija aizrādījusi par atrašanos publiskās vietās pēc plkst.22, kā arī viņa bija bija pārliecināta, ka meitene atrodas Ziepniekkalnā. Otras meitenes māte norādīja, ka veiks pārrunas ar savu atvasi, lai šādas situācijas vairs neatkārtotos.

Par notikušo uzsākts administratīvais process.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu