Krievu juriste par tikšanos ar Trampu junioru gatava liecināt ASV Senātā

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: STRINGER / REUTERS

Krievu juriste Natālija Veselņicka, kas pērn ASV prezidenta vēlēšanu kampaņas laikā tikās ar tagadējā ASV prezidenta Donalda Trampa dēlu Donaldu Trampu junioru, trešdien paziņoja, ka ir gatava liecināt ASV Senātā un «izskaidrot situāciju, kas izraisījusi šo masu histēriju».

Tramps juniors bija piekritis tikties ar Veseļņicku, cerot saņemt kompromitējošu informāciju par sava tēva vēlēšanu sāncensi Hilariju Klintoni, liecina viņa publiskotās e-pasta vēstules.

Tikšanās notika 2016.gada jūnijā Trampa tornī Ņujorkā, un tajā bija klāt arī Trampa znots Džareds Kušners un toreizējais kampaņas vadītājs Pols Manaforts.

Šī tikšanās raisīja jaunus jautājumus par Trampa kampaņas iespējamiem sakariem ar Maskavu, kurus izmeklē ASV federālie un Kongresa izmeklētāji. Šie jautājumi ir tikai pastiprinājušies, kad atklājās arī citi ar Krieviju saistīti šīs tikšanās dalībnieki.

«Es esmu gatava izskaidrot situāciju, kas izraisījusi šo masu histēriju, bet tikai ar advokātu starpniecību vai liecinot Senātā,» Veseļņicka sacīja intervijā Kremļa finansētajam telekanālam RT.

«Ja Senāts vēlas dzirdēt īsto stāstu, es ar prieku izteikšos un dalīšos ar visu, ko gribēju pateikt Trampam,» piebilda juriste.

Domājams, tas saistīts ar Veseļņickas iepriekšējo paziņojumu, ka tikšanās laikā tika runāts galvenokārt par ASV un Krievijas adopcijas politiku un ASV likumu par sankcijām pret Krievijas amatpersonām – tā saukto Magņitska likumu.

Veseļņicka ir noliegusi, ka būtu strādājusi Krievijas valdības labā. Viņa nav reaģējusi uz ASV ziņu aģentūras «Associated Press» atkārtotiem mēģinājumiem sazināties ar viņu, lai iegūtu komentārus.

Kongresa izmeklētāji gan no Republikāņu, gan no Demokrātu partijas ir sacījuši, ka grib uzklausīt šīs tikšanās dalībniekus.

Senāta izlūkošanas komitejas pārstāvis demokrāts Marks Vorners trešdienas pēcpusdienā sacīja, ka komiteja vēl nav uzaicinājusi Veseļņicku liecināt, bet viņš grib uzklausīt šo juristi un citus tikšanās dalībniekus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu