Laikraksts: Čečenijā masveidā nošauti ieslodzītie

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Čečenijā gada sākumā vienas nakts laikā bez tiesas nošauti vairāki desmiti ieslodzīto, vēstīja Krievijas opozīcijas laikraksts «Novaja gazeta», atsaucoties uz avotiem Čečenijas varasiestādēs.

«Novaja gazeta» rakstīja, ka ieslodzīto nogalināšana bez tiesas notikusi naktī uz 26.janvāri, kad republikas galvaspilsētā Groznijā nogalināti vismaz 27 cietumnieki.

Laikraksts arī publicēja nogalināto vārdus.

Kremlis tikmēr paziņojis, ka zina par šo publikāciju.

«Mēs redzējām šos paziņojumus, kas bija lasāmi vienā avīzē. Mēs tos pieņēmām zināšanai. Tāpat mēs pieņēmām zināšanai šīs informācijas atspēkojumu no Čečenijas Republikas iekšlietu struktūru puses,» norādīja Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, atbildot uz žurnālistu jautājumu.

«Informācija ir diezgan anonīma, nav zināms šīs informācijas avots, tāpēc šobrīd es jums vairāk neko nevaru pateikt,» viņš piebilda.

Cilvēktiesību aizstāvju organizācija «Amnesty International» tikmēr atzinusi, ka laikraksta vēstītais ir ticams.

«Šie paziņojumi nāk no ticamiem avotiem, un, lai arī cik tie nebūtu šausminoši, tie šķiet pilnībā ticami Čečenijā, kur varasiestādes bauda pilnīgu nesodāmību par cilvēktiesību pārkāpumiem,» paziņoja «Amnesty International» Eiropas un Centrālāzijas direktors Deniss Krivošejevs.

«Drošības spēkiem nedrīkst ļaut tikt sveikā cauri ar spīdzināšanu un slepkavību, tikai tādēļ, ka viņi nēsā valsts žetonu,» viņš piebilda.

«Novaja gazeta» aprīlī vēstīja, ka Čečenijā tiek ieslodzīti un spīdzināti homoseksuāli vīrieši. Čečenijas varasiestādes aizturējušas vairāk nekā 100 gejus un vismaz trīs no šiem nolaupītajiem nogalināti, bija lasāms laikrakstā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu