ASV apsver sankcijas pret Ķīnas uzņēmumiem, kas sadarbojas ar Ziemeļkoreju

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

ASV sākusi izvērtēt jaunus pasākumus, kā ierobežot Ziemeļkorejai pieejamās finanses, kas tik izmantotas tās kodolprogrammas uzturēšanai, un starp iespējamajiem soļiem, ko apsver Vašingtona, ir sankciju vēršana pret tiem Ķīnas uzņēmumiem, kas palīdz noturēties uz ūdens Phenjanas ekonomikai.

Šāda stratēģija izrādījusies iepriekš veiksmīga, piemēram, Irānas gadījumā, kad tā dēvētās sekundārās sankcijas palīdzēja piespiest Teherānu sēsties pie kodolsarunu galda.

Taču pastāv arī vērā ņemami riski, tostarp iespēja vēl vairāk saasināt attiecības ar Pekinu, kas varētu apgrūtināt ASV diplomātijas centienus.

Vašingtona jau vērsusi sankcijas pret uzņēmumiem un personām, kuras veic nelegālus darījumus ar Ziemeļkoreju, taču sekundārām sankcijām var tik pakļautas bankas un kompānijas, kuru darījumi ar Ziemeļkoreju šobrīd nepārkāpj spēkā esošās starptautiskās sankcijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu