Diena pirms pazušanas: kas ir «reliģiskais centrs», kur patika Ivanam?

Evija Hauka
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija; kadrs no LNT video/skaties.lv

Piektdien – dienu pirms pazušanas piecus gadus vecais Ivans Berladins Tosmarē apmeklēja baptistu draudzes «Evaņģēlija gaisma» nodarbību bērniem un pusaudžiem. Zēns draudzes centrā Karostas bērniem ieradās pirmo reizi un kopā ar draugiem tur sabija apmēram stundu, TVNET pastāstīja baptistu mācītājs Sergejs Garkuša.

Mācītājs zēnu nepamanīja, bet vēlāk, kad mazais Ivans jau tika meklēts, centra darbinieces atcerējās puisīti.

Esot radies iespaids, ka bērns slikti runā, un, iespējams, nedaudz atpaliek attīstībā. Ziluma uz Ivana sejas neesot bijis.

Zēns esot bijis normāli apģērbts – mazliet nevērīgi, kā jau mazs puika, tomēr centra pārstāvēm, kuras ikdienā redz ļoti daudz bērnu no dažādām sociālajām vidēm, radies iespaids, ka Ivans nāk no ģimenes, kurā var būt sociālas problēmas.

«Ivans parotaļājās un devās prom. Viņš pie mums ieradās pirmo reizi – kā ciemiņš,» stāsta mācītājs. Pēc tam, kad ar vecākiem tiek noslēgts sadarbības līgums, Karostas bērni gan latviski, gan krieviski runājošie, uz draudzes nodarbībām nāk trīs reizes nedēļā. Centrā bērniem tiek piedāvāts neliels cienasts. «Nevar teikt, ka Tosmarē dzīvo tikai nelabvēlīgās ģimenes, tomēr šim rajonam raksturīga sociālā atstumtība,» saka Garkuša.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu