Valmieras domes priekšsēdētāja amatā atkārtoti ievēl Baiku

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ceturtdien Valmieras pilsētas pašvaldības dome priekšsēdētāja amatā nolēma iecelts līdzšinējo domes vadītāju Jāni Baiku (Valmierai un Vidzemei).

(Pievienota 3.rindkopa.)

Baiks tika ievēlēts vienbalsīgi.

Līdz ar to pēc pašvaldību vēlēšanām jaunās domes vadība nav ievēlēta vien Ķekavas novadā, kur 22.jūlijā paredzēta atkārtota balsošana pašvaldību vēlēšanās 785.vēlēšanu iecirknī.

Priekšsēdētāja vietnieka amatu saglabā līdzšinējais Baika vietnieks Ričards Gailums (Valmierai un Vidzemei).

Jau vēstīts, ka no partijas «Valmierai un Vidzemei», kura šajās vēlēšanās ieguva deviņus deputātu mandātus, Valmieras domē atkārtoti ievēlēts partijas pirmais numurs - Jānis Baiks, kā arī viņa vietnieks Ričards Gailums un deputāti Andris Klepers, Artūrs Skrastiņš, Evita Ašeradena, Antra Kupriša un Andrejs Gluhovs, bet no «Zaļo un zemnieku savienības» (ZZS), kura ieguva divus deputātu mandātus, pārvēlēts partijas pirmais numurs Juris Jakovins un otrais numurs - Vugars Ecmanis.

No nacionālās apvienības «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK, kura ieguva vienu mandātu, savu vietu saglabā Valmieras Viestura vidusskolas direktors Uldis Jansons, savukārt no partijas «Vienotība», kas arī saglabāja vienu deputātu mandātu, tika ievēlēts partijas ceturtais numurs - Ivo Lakučs.

No «Valmierai un Vidzemei» rindām domē ievēlēti arī Valmieras Kultūras centra direktors Toms Upners un AS «Valmieras Stikla šķiedras» padomes loceklis Andris Oskars Brutāns.

Valmieras domē neiekļuva politiskā partija «KPV LV», kura ieguva 3,64% vēlētāju atbalstu un partija «Saskaņa», par kuru nobalsoja 3,16%.

Jau ziņots, ka 2013.gada pašvaldību vēlēšanās par «Valmierai un Vidzemei» nobalsoja lielāks skaits balsstiesīgo - 60,63%, iegūstot astoņas vietas domē, savukārt par ZZS - 14,69% vēlētāju, partijai iegūstot divas vietas domē. Tikmēr par «Vienotību» savas balsis atdeva 11,38%, partijai iegūstot divas vietas domē, bet kā pēdējā 5% barjeru pārvarēja (VL-TB/LNNK), par kuru savas balsis atdeva 9,35% vēlētāju, un kura ieguva vienu vietu domē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu