Sāksies sarunu festivāls LAMPA

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Trešais sarunu festivāls «Lampa» notiks 30.jūnijā un 1.jūlijā Cēsu pils parkā, tajā ieplānoti vairāk nekā 200 pasākumu par dažādām tēmām no dažādām vietām Latvijā un pasaulē.

LAMPA ir vide un impulss nemitīgai sevis pilnveidošanai mūžīgi mainīgajā pasaulē. Festivāla saturs neatstāj vienaldzīgu – tās ir divas dzīvesprieka pilnas dienas, kurās asināt prātu, paplašināt redzesloku un izaicināt savus priekšstatus. Tā ir iedvesmojoša un aizraujoša platforma visiem, kam ir ko teikt. Visiem, kas vēlas uzzināt un sarunāties par Latvijai, Eiropai un pasaulei būtiskiem jautājumiem.

Ideju par sarunu festivālu LAMPA izloloja un attīstīja Fonds atvērtai sabiedrībai DOTS, Swedbank un ilgtspējīgu pārmaiņu aģentūra SPARK no Dānijas, iedvesmojoties no līdzīgiem demokrātijas festivāliem Dānijā, Zviedrijā un Igaunijā. Festivāla mājvieta ir Cēsu pils parks. Festivāla rīkošanā ir iesaistījušās daudzas organizācijas un aktīvisti, atbalstot to gan finansiāli, gan kopā radot festivāla notikumus.

«Sarunu festivāla «Lampa» «ēdienkarte» šogad piedāvās pilnu garšu buķeti – no karstām pašmāju valstsvīru debatēm līdz sarunām ar skandināvu kulta politiķiem, no uzņēmēju grēksūdzes līdz policijas aizturēšanai klātienē un tiešraidei no Cēsu nepilngadīgo kolonijas, no mākslinieciskas performances par Latviju 2068.gadā līdz unikālai pirmizrādei par latviešu un krievu attiecībām. Pirms trim gadiem sākām ar bagātīgu 50 notikumu programmu, bet šogad Sarunu festivāls Lampa pārspēj pats sevi. Tie būs vairāk nekā 200 pasākumu, kas atmosfēras ziņā salīdzināmi ar jaudīgu rokfestivālu, bet satura ziņā ar vēl nepieredzētu konferenci. Politiķi, uzņēmēji, žurnālisti un lēmumu pieņēmēji, rakstnieki, reperi, mākslinieki, filozofi un pat garīdznieki - «Lampā» būs visi, un garlaicīgi nebūs nevienam!» uz Sarunu festivālu «Lampa» aicina tā direktore Ieva Morica.

30. jūnijā no plkst. 12.00 līdz 20.00 un 1. jūlijā no plkst. 10.00 līdz 20.00 darbosies bērnu stūrītis, kurā par dažādām aktivitātēm arī mazākajiem festivāla apmeklētājiem būs parūpējies uzņēmums «Enefit» un zinātkāres centrs «Zinoo» sadarbībā ar Fondu atvērtai sabiedrībai DOTS.

Festivāla teritorijā atradīsies vairākas ēdināšanas zonas, kurās būs padomāts arī par vegāniem un veģetāriešiem. LAMPĀ būs dzeramā ūdens punkts, tādēļ jūsu ērtībai aicinām paņemt līdzi savas pudeles, glāzītes vai krūzītes.

AS «Pasažieru vilciens» ir papildinājis vilcienu kustības sarakstu ar reisu festivāla noslēguma dienā. Festivāla apmeklētāju ērtībām 1. jūlija pašā vakarā AS «Pasažieru vilciens» norīko īpašu vilcienu, kas festivāla dalībniekus no Cēsīm nogādās Rīgā.

No Cēsu stacijas vilciens aties plkst. 23.25 un Rīgā ienāks plkst. 01.18. Pirms vilciena atiešanas Cēsu stacijā no plkst. 22.25 tiks atvērta arī biļešu tirdzniecības kase. Apskatīt vilcienu kustības grafiku un iegādāties biļetes iespējams gan «Pasažieru vilciena» mājaslapā www.pv.lv, gan mobilajā lietotnē.

Sarunu festivāla LAMPA apmeklētāji ir laipni aicināti braukt ar vilcienu gan turpceļā, noskaņojoties festivālam, gan atpakaļceļā, turpinot sarunas vilcienā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu