Pagaidām neizskatīs ZZS deputāta pieteikumu par vēlēšanu atcelšanu Olaines novadā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Patrīcija Eglīte/LETA

Administratīvās apgabaltiesas tiesnese lēma atstāt bez virzības Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputātu kandidātu saraksta iesniedzēja Olaines novadā un ievēlētā deputāta Oskara Galandera pieteikumu par Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) lēmuma atcelšanu un pienākuma uzlikšanu CVK izsludināt atkārtotas vēlēšanas Olaines novadā, informēja tiesas priekšsēdētāja palīdze Elīna Kalniņa.

Galanders tiesā grasījies pārsūdzēt CVK lēmumu noraidīt Olaines novada domes vēlēšanu rezultātu atcelšanu. Tiesnese lēmusi, ka Galandera pieteikums netiks izskatīts, jo tajā vēl jānovērš trūkumi. Tiesneses lēmums nav pārsūdzams.

Līdz vakardienai Galanderam tiesā bija jāiesniedz argumentēts pieteikums, novēršot tiesas norādītos trūkumus, bet pašlaik pieteikums tiesā vēl nav saņemts.

Jau vēstīts, ka Galanders gatavojās iesniegt pārsūdzību Administratīvajā apgabaltiesā, pārsūdzot CVK lēmumu noraidīt Olaines novada domes vēlēšanu rezultātu atcelšanu.

Viņš skaidroja, ka CVK noraidīja sūdzību, kurā tika aicināts atcelt 3.jūnija Olaines novada domes vēlēšanu rezultātus. Galanders pauda, ka CVK lēmumā «mani argumenti par ietekmi uz vēlēšanu rezultātu nav uzskatīti par pieminēt vērtiem, nemaz nerunājot par pārējiem».

Tāpat ziņots, ka Galanders prasību CVK pamatoja ar to, ka pašvaldība nebija laikus publicējusi deputātu kandidātu sarakstus pašvaldības laikrakstā, Jāņupes ciema vēlētājiem ir bijusi apgrūtināta iespēja nokļūt vēlēšanu iecirknī un Olaines novada vēlēšanu komisijā darbojas četri šīs pašvaldības darbinieki.

Iepazīstoties ar sūdzības saturu, uzklausot sūdzības iesniedzēju, Olaines novada domes un Olaines novada vēlēšanu komisijas pārstāvjus, CVK secināja, ka sūdzībā minētajiem apstākļiem nav bijusi ietekme uz domes vēlēšanu rezultātiem un tie nav atceļami.

Kā ziņots, Olaines domes priekšsēdētāja Andra Berga pārstāvētā Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija novada domē ieguvusi desmit no 17 deputātu mandātiem, bet Galanders ir vienīgais, kas ievēlēts no ZZS saraksta. Četras vietas domē ir «Saskaņai», bet nacionālo apvienību «Visu Latvijai»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK pārstāvēs divi deputāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu